Pljevlja rješavaju problem pitke vode

Izvođač je u obavezi da radove izvede u roku od 100 dana od uvođenja u posao

2662 pregleda 0 komentar(a)
Pljevlja (ilustracija), Foto: Goran Malidžan
Pljevlja (ilustracija), Foto: Goran Malidžan

Opština Pljevlja potpisala je ugovor sa preduzećem “Indel - inženjering” iz Podgorice o izvođenju radova na izgradnji cjevovoda visoke i niske zone od Pliješi do grada, na dionici u Ulici oslobođenja.

Dužina cjevovoda predviđena za izgradnju je 660 metara, od Kamenog mosta pa do nekadašnjeg Saveza, a vrijednost izvođenja radova sa uračunatim PDV-om je 189.683 eura.

Izvođač je u obavezi da radove izvede u roku od 100 dana od uvođenja u posao.

Ugovor se odnosi na izgradnju distributivnog cjevovoda sa svim priključcima za stambeno-poslovne objekte u toj ulici.

Opština će narednih dana potpisati i ugovor sa firmom “Ening” iz Nikšića koja će graditi savremeno postrojenje za preradu pitke vode Bogiševac.

Opština Pljevlja je u okviru Kapitalnog budzeta opštine za 2021. godinu odredila sredstva u iznosu od 490.000 eura za izgradnju postrojenja.

Rok za izvođenje radova je 150 dana od dana potpisivanja ugovora.

Izgradnjom novog pogona viša gradska zona dobiće snabdijevanje kvalitetnom vodom tokom čitave godine.

U okviru izgradnje pogona predviđena je kompletno nova fabrika za pitku vodu, od filtriranja vode, pješčanih filtera, taloženja vode i svega ostalog što je potrebno za kvalitetnu preradu vode.

U Opštini su kazali da je u toku izvođenje treće i četvrte faze Skada sistema, automatskog upravljanja vodovodnim sistemom na vodovodu Pliješ.

Tender za dodatne radove na Pogonu za prečišćavanje otpadnih voda u Židovićima u iznosu od 270.000 eura je završen i nije bilo zainteresovanih firmi.

Bonus video: