Đukić: Poslednjih godinu dana ostvareni rezultati u mnogim oblastima u Kolašinu, neki će biti zabilježeni kao istorijski

"Posebno moram da odam priznanje kolašinskim zdravstvenim radnicima koji su pokazali da su heroji našeg grada u ovom ratu sa nevidljivim neprijateljem", kazao je Đukić

8786 pregleda 117 reakcija 8 komentar(a)
Đukić, Foto: -
Đukić, Foto: -

Predsjednik Skupštine opštine Kolašin Milan Đukić čestitao je građanima Kolašina 28. avgust, Dan opštine poručivši da je ovaj datum simbol viševjekovnih napora da opstanu i izgrade bolji život u ovom dijelu Crne Gore.

"Istorijski kontinuitet stvaranja i stremljenja napretku, započet je izgradnjom Manastira Morače u 13. vijeku. Planiranju i formiranju našeg grada najviše je doprinio Kralj Nikola Petrović, a NOB i njene tekovine ostvarene u Kolašinu, odredile su njegovo mjesto u istoriji naše države i antifašističke Evrope. Moderna istorija Kolašina obilježena je društvenim i ekonomskim poduhvatima od kojih su poslednjih godina najznačajniji oni u turizmu, kulturi i sportu", rekao je Đukić.

Kazao je da je ovogodišnji Dan opštine svojevrsni jubilej, jer je tačno 60. godina od osnivanja opštine Kolašin.

Đukić je kazao da je pandemija koronavirusa ostavila posljedice na ovu zajednicu, i odao priznanje građanima za odgovornost i poštovanje zdravstvenih mjera i preporuka.

Stoga, kako je rekao, humanost i solidarnost moraju se nastaviti ubuduće, uz poziv na vakcinaciju kao jedini način da se izađe iz ove krize.

"Posebno moram da odam priznanje kolašinskim zdravstvenim radnicima koji su pokazali da su heroji našeg grada u ovom ratu sa nevidljivim neprijateljem. Osim naše zajedničke borbe sa pandemijom, protekli period je pokazao da je ova lokalna samouprava učinila velike napore kako bi unaprijedila život na teritoriji opštine Kolašin. Poslednjih godinu dana ostvareni su rezultati u mnogim oblastima, od kojih će neki biti zabilježeni i kao istorijski. Aktuelni društveno – politički trenutak pokazuje da će iskreni i posvećeni rad, kao i konkretni rezultati toga rada morati da zamijene populizam koji je na svom vrhuncu, jer ukoliko se to ne desi, put u razvijenu Evropu bit će zatvoren za nas", piše u čestitki Đukića.

Ističe da Kolašinci nikad kroz svoju istoriju nijesu prihvatali da su mali i malobrojni.

"Svojim dostignućima u kulturi, sportu, nauci, turizmu, poljoprivredi, politici i državnim poslovima, pokazali su da i malobrojne zajednice imaju velike ljude. Zato svaka generacija mora dati svoj doprinos i ostaviti narednoj bolji i ljepši Kolašin i kvalitetnije uslove za život u njemu", zaključio je Đukić.

Bonus video: