Rmandić: U Sindikatu UP se godinama odvijaju zloupotrebe i kriminal, bivši menadžment ih prikrivao ne birajući sredstva

"Pritisci, šikaniranja, prijetnje, prebacivanje na lošija radna mjesta, napadi na porodicu samo su neki od metoda koji su korišćeni prema nama. Od samih kolega iz Glavnog odbora pa sve do bivšeg direktora policije Veselina Veljovića po čijem sam nalogu saslušavan jer sam označen kao izdajnik države Crne Gore"

20514 pregleda 286 reakcija 22 komentar(a)
Ugrada Uprave policije, Foto: Boris Pejović
Ugrada Uprave policije, Foto: Boris Pejović

Dva dana od početka napada na polisijske službenik Sindikat Uprave policije (UP) ne reaguje. Kao član Glavnog odbora i Predsjedništva Sindikata Uprave policije juče sam uputio mejl članovima tih organa i predsjedniku Mladenu Šuškavčeviču u kom sam tražio reagovanje povodom napada na policijske sluzbenike na Cetinju, kao odgovor sam dobio samo ćutanje, saopštio je danas Igor Rmandić, predsjednik sindikalne organizacije Granične policije Herceg Novi.

"Vrlo je zanimljivo i za ozbiljnu analizu zašto Sindikat ćuti. Zašto odjednom nisu važni životi policijskih službenika koje zastupaju, za šta su uostalom i plaćeni? Možda samo nisu sposobni da to urade na pravi način. Kao što nisu bili sposobni da za devet mjeseci organizuju makar jedan sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova i direktorom Uprave policije. Ili su možda sposobni ali im to nije interes", istakao je Rmandić u saopštenju dostavljenom "Vijestima".

On postavlja pitanje "zašto".

"Zato što se u Sindikatu Uprave policije već godinama odvijaju razne zloupotrebe i kriminalne radnje koje je bivši menadžment prikrivao ne birajući sredstva. Moje kolege iz Glavnog odbora i ja koji smo ukazivali na te zloupotrebe doživjeli smo niz teških i ozbiljnih neprijatnosti zbog toga. Pritisci, šikaniranja, prijetnje, prebacivanje na lošija radna mjesta, napadi na porodicu samo su neki od metoda koji su korišćeni prema nama. Od samih kolega iz Glavnog odbora pa sve do bivšeg direktora policije Veselina Veljovića po čijem sam nalogu saslušavan jer sam označen kao izdajnik države Crne Gore. Umjesto da odgovore gdje su pare koje nestaju iz sindikata, oni me optuže da sam izdajnik. Tako se stvari rješavaju na njihov način", rekao je Rmandić.

On je kazao da su "možda sada u Sindikatu UP odlučili da promijene taktiku i da se "prave mrtvi" kako bi ih pravda zaobišla".

Poručio je i da je u mejlu pomenuo bivšeg direktora Uprave policije i aktuelnog savjetnika predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Veselina Veljovića te da je tražio da se "javno osudi napad na policiju koji je izvršio".

"Nadam se, kao i ogroman broj časnih i poštenih profesionalaca u policiji, da će gospođa Justicija ipak skinuti povez i širom otvoriti oči. Možda je došlo vrijeme da i sa nama neko ozbiljno popriča i pita šta to mi imamo da kažemo i koje dokaze nudimo. A možda odgovor na "Zašto Sindikat UP ćuti"? leži upravo u imenu bivšeg direktora policije. Spomenuo sam ga u svom mejlu imenom i prezimenom i tražio da se javno osudi napad na policiju koji je izvršio kako on tako i bilo ko drugi kao i da se od nadležnih organa traže najoštrije kazne za sve napadače ko god da je u pitanju. Izgleda da je strah od bivšeg šefa jači i važniji od zaštite života bilo kog policajca. Svaka čast kolege sindikalci. Tišina kojom ste se ogradili govori više od svih ispraznih i jalovih saopštenja koja bi ste napisali", rekao je Rmandić.

Bonus video: