Sekulić: Prije nego su Erakovića penzionisali građani, sam je morao da podnese ostavku

"Lažiranje. To je jedina riječ kojom se može opisati njihov domet i domen u predstavljanju bilo kojeg rezultata. Tako je bilo i danas na njihovoj konferenciji za javnost kada su rekli što im odgovara, a sakrili sve što otkiva njihove i nekadašnje i sadašnje zadnje namjere", navodi Sekulić

10153 pregleda 9 komentar(a)
Sekulić, Foto: Ministarstvo zdravlja
Sekulić, Foto: Ministarstvo zdravlja

Mnogo prije 30. avgusta 2020. godine kada je Jevta Erakovića i kompaniju penzionisala Crna Gora, oni su sami morali da podnesu ostavke, saopštio je generalni direktor Direktorata za digitalno zdravlje u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Sekulić.

On je reagovao povodom današnje konferencije za novinare Demokratske partije socijalista na kojoj je potpredsjednik te parije doktor Jevto Eraković kazao da je broj zaraženih i preminulih dva puta veći uprkos dostupnim vakcinama, te i da su podaci nove Vlade katastrofalni.

"Lažiranje. To je jedina riječ kojom se može opisati njihov domet i domen u predstavljanju bilo kojeg rezultata. Tako je bilo i danas na njihovoj konferenciji za javnost kada su rekli što im odgovara, a sakrili sve što otkiva njihove i nekadašnje i sadašnje zadnje namjere", navodi Sekulić.

On je "da bi Crnoj Gori još jednom predočili ko joj se i danas obratio" kazao da dok je DPS odlučivao o tome koliko ima ili nema zaraženih koronavirusom u Crnoj Gori, tačnije od početka epidemije do 4. decembra 2020. godine,urađeno samo 127.490 testova, a da je procenat pozitivnih bio 30 odsto.

S druge strane, dodaje Sekulić, od 4. decembra do 15. septembra 2021. godine "urađeno je oko četiri i po puta više testova - 548.955", a procenat pozitivnosti je, uprkos obimnijem testiranju, duplo manji i iznosi oko 15 dosto.

"Crna Gora ne zaboravlja da je pređašnja vlast obećala da će naša zemlja među prvima dobiti vakcinu protiv korona virusa, a zatekli smo - nula vakcina i nula vakcinisanih. Na današnji dan, blizu smo tome da je svaki drugi punoljetni građanin dobio makar jednu dozu vakcine, a u Crnu Goru ih je do sada stiglo preko 820 hiljada", saopštio je on.

Sekulić dodaje i da je letalitet u Crnoj Gori, odnosno broj oporavljenih u odnosu na broj preminulih, oko 98.5, "što našu zemlju svrstava među one sa najboljim liječenjem u Evropi i šire"

"Nemojmo zaboraviti da su “stručnjaci” iz DPS-a i u posljednje vrijeme, kao da im je to bila namjera, kršili epidemiološke mjere i tako doprinijeli ono na šta se danas navodno žale", navodi se u saopštenju generalnog direktora Direktorata za digitalno zdravlje u Ministarstvu zdravlja.