"ljekari ne šetaju i šire zarazu već dočekuju u bolnicama žrtve"

Ćorić: Vakcinacija je dobrovoljna, ali oni koji navodno brane svoja, ugrožavaju prava ogromne većine građana

Ona je poručila da "Ministarstvo zdravlja još jednom poziva sve nadležne službe da budu efikasne preko svojih mogućnosti, isto kao što osoblje iz izgara u bolnicama, prilikom kontrole aktuelnih mjera u borbi protiv koronavirusa"

16603 pregleda 40 reakcija 39 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Vijesti/Savo Prelević
Ilustracija, Foto: Vijesti/Savo Prelević

Vakcinacija protiv koronavirusa u Crnoj Gori je dobrovoljna, ali, s druge strane, upozoravamo još jednom da oni koji navodno brane svoja, ugrožavaju prava ogromne većine građana da ostane zdrava i bezbjedna, saopštila je Slađana Ćorić, generalna direktorica Direktorata za zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu zdravlja.

U saopštenju se dodaje da Ćorić na pitanje "koji je cilj skupova bez maski i odstojanja?" poručila da je to nenadoknadiva šteta dok zdravstvo izgara.

"I onda se neko čudi promjeni epidemiološke slike u Crnoj Gori? To je jedini komentar Ministarstva zdravlja nakon svih javnih skupova na kojima se ne nose maske i ne drži odstojanje i pored svih ovdašnjih i svjetskih upozorenja da takvo ponašanje pričinjava nenadoknadivu štetu kojoj svjedočimo svakodnevno. Za svaki slučaj podsjećamo da ljekari ne šetaju i šire zarazu već dočekuju u bolnicama žrtve, najčešće, neodgovornog ponašanja njihovog najbližeg okruženja", kazala je Ćorić.

Ona je poručila da "Ministarstvo zdravlja još jednom poziva sve nadležne službe da budu efikasne preko svojih mogućnosti, isto kao što osoblje iz izgara u bolnicama, prilikom kontrole aktuelnih mjera u borbi protiv koronavirusa".

"U protivnom, založićemo se za još rigoroznija ograničenja, a u cilju očuvanja javnog zdravlja, odbrane nauke i svih ljudskih života koji se, dosadašnjim istupcima, direktno i, neko bi rekao, s umišljajem ugrožavaju. Hvala svakom, od preko 230 hiljada građana koji su se do sada imunizovali, što je preko 50 odsto punoljetnih", zaključila je Ćorić.

Preporučujemo za Vas