Gradiće se montažna garaža u centru Podgorice

“Realizacijom ovog projekta oslobodiće se prostor Trga Balšića za, moguće, novu pijacu, prostor za druženje i organizaciju različitih manifestacija", kazao je gradonačelnik Ivan Vuković

5483 pregleda 5 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković najavio je više aktivnosti na unaprjeđenju kvaliteta života u centru glavnog grada, kazavši da će se, između ostalog, graditi montažna garaža iza zgrade nekadašnje robne kuće "Beko", kapaciteta 180 parking mjesta, koja bi trebalo da riješi problem nedostatka parking prostora u tom dijelu grada.

“Realizacijom ovog projekta oslobodiće se prostor Trga Balšića za, moguće, novu pijacu, prostor za druženje i organizaciju različitih manifestacija. Trenutno je u fazi razrada ovog idejnog rješenja, a rezultat realizacije biće ambijentalno uklopljena, višenamjenska površina", kazao je Vuković.

Podsjetio je da su, u prethodnom periodu, radili na realizaciji brojnih projekata kako bi gradskom jezgru podarili izgled kakav zaslužuje, kao što su: rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića, Bokeške ulice, temeljna sanacija Bulevara Ivana Crnojevića, kao i uređenje platoa kod Gimnazije "Slobodan Škerović" i Osnovne škole “Savo Pejanović".

Nedavno su započeti radovi na rekonstrukciji Njegoševog parka, kao i izgradnja šetališta duž rijeke Morače. U toku su i radovi na rekonstrukciji Hercegovačke ulice, a predstoji i rekonstrukcija Njegoševe ulice.

“I pored toga, svjesni smo da nas čeka još dosta posla. U tom smislu, planirano je da gradsko preduzeće Putevi već naredne sedmice započne radove na uređenju trotoarskih površina, koje se ne nalaze u zadovoljavajućem stanju, u Ulici Novaka Miloševa. Takođe, u istoj ulici, kroz akciju Za ljepše lice Podgorice, ekipe Agencije za stanovanje započeće radove na uređenju fasade najvećeg objekta u ovom dijelu centra grada, zgrade u kojoj je smješten Službeni list Crne Gore”, najavio je Vuković.

Iz Glavnog grada podsjećaju da su, u užem centru grada, već uređene fasade na objektima u Hercegovačkoj, Balšićevoj i Karađorđevoj ulici, ulici Vuka Karadžića, Novaka Miloševa, Ulice slobode, kao i na Bulevaru Ivana Crnojevića.

“Obećali smo da ćemo se posvećeno baviti centrom grada i mislim da smo to obećanje ispunili. Konkretne rezultate u tom smislu naši sugrađani će, u još većoj mjeri, imati priliku da vide u narednom periodu”, zaključio je Vuković.

Bonus video: