Đeljošaj: Institucije da preuzmu odgovornost za smrt Šejle Bakije

"Dakle Tužilaštvo nije preventivno reagovalo da spriječi ovaj zločin! Nakon ove informacije, tražimo od Državnog Tužilaštva da objasni ko je tužilac ali i sudija koji nijesu postupili kako bi zaštitili našu Šejlu, moraju da ih sankcionišu po zakonu jer su nesavjesnim radom dozvolili da dođe do kivičnog djela", kazao je Đeljošaj

16278 pregleda 66 reakcija 41 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Zoran Đurić
Đeljošaj, Foto: Zoran Đurić

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj tražio je od Tužilaštva da se obrati i saopšti ko su tužilac i sudija koji su se izjasnili da u prijavi Šejle Bakije protiv nevjenčanog supruga Ilira Đokaja nema elemenata krivičnog djela.

Đokaj je 30. septembra ubio devetnaestogodišnju Šejlu hicima iz vatrenog oružja a teško ranio njenog oca Šabana Bakiju.

Kako je kazao, iz policije mu je saopšteno da je Šejla prijavila svog ubicu, te da je policija odmah po zaprimljenoj prijavi prikupila obavještenja od dvije osobe.

"Sa navodima prijave i sadržajem izjava upoznat je dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da u konkretnom događaju nema elemenata bića krivičnog djela. Dakle Tužilaštvo nije preventivno reagovalo da spriječi ovaj zločin! Nakon ove informacije, tražimo od Državnog Tužilaštva da objasni ko je tužilac ali i sudija koji nijesu postupili kako bi zaštitili našu Šejlu, moraju da ih sankcionišu po zakonu jer su nesavjesnim radom dozvolili da dođe do kivičnog djela", kazao je Đeljošaj.

Istakao je da zahtijeva hitno javno obraćanje Tužilaštva jer je odgovornost za izgubljeni život i ranjavanje na njima i da treba ukazati tužiocima i sudijama da u svojim odlukama imaju više savjesti i odgovornosti.

"Porodica, ja i svi vi znamo da nažalost našu Šejlu ne možemo vratiti, ali želimo pravdu i odgovornost zašto je nemamo više, i svi mi, od porodice naše Šejle pa do svih nas želimo da se nikad više ne ponovi i da neko preuzme odgovornost od institucija za događaj kako se ne bi nikad više ponovio", rekao je Đeljošaj.

Poručio je da moramo zaštiti ćerke i sve djevojke u državi.

"Građani naše opštine, nikad nijesu bili jedinstveniji u traženju pravde i osude zločina, dokazaćemo i u narednim danima jedinstvo i zajedničko djelovanje jer želimo pravdu za Šejlu. Do konačne pravde za Šejlu, zaštitićemo naše Šejle", kazao je Đeljošaj i zaključio da je sramota prikupljati političke poene na račun ove tragedije i "kontekst događaja koristiti za razne insunijacije i podjele".

Bonus video: