Pozvali na miran protest zbog ubistva Bakije: UP, MUP i Abazović da pokrenu hitnu istragu

"Ovim protestom želimo da podržimo Šejlinu porodicu u potrazi za pravdom i da spriječimo da još života bude izgubljeno usled porodičnog nasilja i nasilja nad ženama"

25486 pregleda 21 reakcija 17 komentar(a)
Detalj sa uviđaja na Karabuškom polju, Foto: Luka Zeković
Detalj sa uviđaja na Karabuškom polju, Foto: Luka Zeković

Nevladine organizacije Pokret za razvoj Tuzi i Centar za ženska prava saopštili su večeras da pozivaju na miran protest povodom ubistva Šejle Bakije.

Oni su saopštili da će se protest održati sjutra (nedjelja 3. oktobar) u 12 časova na platou ispred zgrade policije u Tuzima.

"Pozivamo građane i građanke na mirni protest povodom ubistva Šejle Bakije, koje je počinio Ilir Đokaj , koji se nalazi u bjekstvu. Protest će se održati u nedjelju 3. oktobra u 12 časova na platou ispred zgrade policije u Tuzima. Tražimo od Uprave policije (UP), Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore i potpredsjednika Vlade za bezbjednost , Dritana Abazovića, pokretanje hitne istrage o ovom slučaju nasilja nad ženama, koje je završilo tragičnim gubitkom mladog života, uprkos činjenici da je nasilje prijavljivano policiji i pravosuđu. Ovim protestom želimo da podržimo Šejlinu porodicu u potrazi za pravdom i da spriječimo da još života bude izgubljeno usled porodičnog nasilja i nasilja nad ženama", ističe se u saopštenju Pokreta za razvoj Tuzi i Centra za ženska prava.

Devetnaestogodišnja Šejla Bakija ubijena je hicima iz vatrenog oružja, dok je njen otac Šaban Bakija (42) teško ranjen 30. septembra u pucnjavi na Karabuškom polju u Tuzima.

Na njih je, tvrde iz policije, iz pištolja pucao dvadesetosmogodišnji Ilir Đokaj. On je nevjenčani suprug ubijene.

Iz Uprave policije je danas saopšteno da je Đokaj ranije prijavljivan zbog nasilja u porodici, a da je podgoričko ODT procijenilo da nije bilo krivičnog djela.

Bonus video: