dps pozdravio odluku opštine bar

Andrić: Maslinarima iz Mrkojevića da pomogne i Vlada

DPS očekuje od Vlade da "ispuni svoju obavezu" i da, na osnovu izvještaja komisije koji joj je dostavljen, opredijeli određena sredstva, kako bi dodatno olakšali mještanima Mrkojevića proces obnavljanja svojih maslinjaka

1518 pregleda 2 komentar(a)
Andrić, Foto: DPS
Andrić, Foto: DPS

Barski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) pozdravio je odluku Opštine da pomogne vlasnicima maslinjaka uništenim u požaru u Mrkojevićima.

Odbornik te partije u Skupštini opštine Bar, Asim Andrić, kazao je da očekuju da pomoć vlasnicima maslinjaka stigne i od Vlade.

"Da je posvećena rješavanju problema svakog građanina, Opština Bar je pokazala i na primjeru donošenja odluke o korišćenju sredstava stalne budžetske rezerve kojom je za vlasnike maslinjaka u Mrkojevićima, kojima je požar uništio ili djelimično oštetio nekoliko stotina stabala maslina, iz lokalnog budžeta opredijelila sredstva od oko 37.000 eura. To je bio vid pomoći i namjere da se izađe u susret vlasnicima, prvenstveno cijeneći značaj maslinara iz Mrkojevića koji svojom proizvodnjom i samim kvalitetom proizvoda daju doprinos cjelokupnom razvoju maslinarstva u Baru i u Crnoj Gori."

"Kroz brzu i adekvatnu reakciju lokalne uprave koja se ogledala u formiranju komisije za utvrđivanje štete i pripremi odluke, obezbjeđivanjem ovih sredstava stvoriće se uslovi da vlasnici maslinjaka sprovedu interventne mjere kojima će sačuvati i obnoviti stabla masline koja su hranila mnoge generacije. Svjesni smo da je šteta ogromna i nenadoknadiva, ali vjerujemo da će i ova pomoć Opštine biti od koristi kako bi uništena ili djelimično uništena stabla kroz određeni tretman, ponovo kroz par godina, donosila prinose", saopštio je Andrić.

Kazao je da DPS očekuje od Vlade da "ispuni svoju obavezu" i da, na osnovu izvještaja komisije koji joj je dostavljen, opredijeli određena sredstva, kako bi dodatno olakšali mještanima Mrkojevića proces obnavljanja svojih maslinjaka.

"Kako smo i obećali građanima, i kako to lokalna vlast koju dominantno čini naša partija i radi tokom čitavog mandata kroz subvencije poljoprivrednim proizvođačima i aktuelne pozive mladim proizvođačima za bespovratna sredstva, ostajemo otvoreni za svaki vid pomoći koji će kontinuirano doprinositi daljem razvoju poljoprivrede u našem gradu", zaključuje se u saopštenju.