Studenti Visoke medicinske škole u Beranama: Vjerovatno ćemo protestovati protiv prethodnog dekana

"Nismo još konkretizovali šta ćemo ali vjerovatno će to biti u vidu protesta ispred Medicinskog fakulteta..."

15198 pregleda 17 komentar(a)
Visoka medicinska škola u Beranama, Foto: Tufik Softić
Visoka medicinska škola u Beranama, Foto: Tufik Softić

Studenti Visoke medicinske škole u Beranama saopštili su danas da će vjerovatno protestovati ispred Medicinskog fakulteta u Podgorici.

Oni neće moći da upišu master studije na Visokoj medicinskoj školi u Beranama ove godine, jer nadležni nisu završili do kraja proces akreditacije.

Povezani članci

02. Oktobar 2021.

Ništa od master studija ove godine

"Nismo još konkretizovali šta ćemo ali vjerovatno će to biti u vidu protesta ispred Medicinskog fakulteta ali ne protiv sadašnje moramo naglasiti divne uprave na čelu sa divnim dekanom doktorom Radunovićem, već protiv prethodnog dekana koji je Visoku medicinsku školu doveo u ovo stanje u kakvo je sada. Da li možete pitati prethodnog dekana Nikolića zbog čega nije imao vremena, jer mi ne osjećamo ni potrebnim da mu se javimo? Nije čak ni to zaslužio i opet kažemo žao nam je što to moramo reći", ističe se u saopštenju studenata.

Oni su dodali da su "ćutali u nadi da se može riješiti, ali očigledno niti sadašnja uprava Univerziteta može uraditi nešto a zašto, zato što tada kada je to trebalo zakonski da se obavi 2017. godine prethodni dekan Nikolić i uprava nije to uradila".

"Pa prema tome vidimo da su oni očigledno krivi za ovo. Niti tadašnji Univerzitet na čijem je čelu bila Radmila Vojvodić, a ni sadašnji na čelu sa profesorom Božovićem. To je tada trebalo da oni urade jer tada se zakonski trebala izvršiti akreditacija našeg studijskog programa. Počinjemo sumnjati da tada nisu izvršili akreditaciju studijskog programa, zbog tadašnjeg sukoba Vlade Crne Gore i rektorke Radmile Vojvodić i počinjemo vjerovati da bi sve bilo bolje da je to ostalo tako kako je bivša rektorka govorila. I odgovornost za ovo pripisujemo prethodnom rukovodstvu Medicinskog fakulteta, na čelu kojeg je bio dekan Nikolić. On je narušio ugled našoj ustanovi. A dugujemo duboku zahvalnost sadašnjem dekanu profesoru, doktoru Radunoviću koji je mnogo pomogao našem fakultetu", piše u saopštenju studenata.

Bonus video: