Šćepanović predsjednica Odbora za doktorske studije UCG

Za rukovodioca Interdisciplinarnog doktorskog studijskog programa Održivi razvoj imenovan prof. dr Radovan Stojanović

2720 pregleda 1 komentar(a)
Šćepanović, Foto: UCG
Šćepanović, Foto: UCG

Senat Univerziteta Crne Gore je putem elektronske sjednice, na predlog rektora prof. dr Vladimira Božovića, za predsjednicu Odbora za doktorske studije UCG imenovao prof. dr Biljanu Šćepanović, vanrednu profesorocu na Građevinskom fakultetu.

Za rukovodioca Interdisciplinarnog doktorskog studijskog programa Održivi razvoj imenovan prof. dr Radovan Stojanović, redovni profesor Elektrotehničkog fakulteta.

Takođe su, kako je saopšteno iz Univerziteta, imenovani i članovi pomenutog Odbora koji je u funkciji stalnog stručnog tijela Senata.

Na osnovu izvještaja Centralne komisije o upisu na prvu godinu postdiplomskih master studija, za studijsku 2021/22. godinu i pristiglih odluka vijeća organizacionih jedinica, Senat UCG verifikovao je upis studenata na Biotehničkom, Elektrotehničkom, Filološkom, Filozofskom, Fakultetu političkih nauka, Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, Metalurško-tehnološkom, Muzičkoj akademiji, Pomorskom fakultetu Kotor, Pravnom i Fakultetu likovnih umjetnosti.

Pored toga, verifikovan je upis kandidata za upis na postdiplomske specijalističke studije na Arhitektonskom, Biotehničkom, Elektrotehničkom, Filološkom, Filozofskom, Fakultetu političkih nauka, Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, Medicinskom, Metalurško-tehnološkom, Pomorskom i Pravnom fakultetu.

Verifikovan je i upis kandidata u prvu godinu osnovnih studija na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje UCG za studijsku 2021/22. godinu, u trećem upisnom roku, a u skladu sa odlukama Vijeća Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Na sjednici je data saglasnost za angažovanje 12 profesora UCG u realizaciji nastave na drugim visokoobrazovnim ustanovama van Univerziteta. Takođe, prema predlogu Vijeća Elektrotehničkog fakulteta, donijeta je odluka o izmjenama u organizaciji nastave na tom fakultetu za studijsku 2021/22. godinu.