Brđanin: Stručno usavršavanje temelj u stvaranju modernije i efikasnije policije

Crnogorska policija ostaje otvorena za saradnju i učešće u svim projektima i aktivnostima koje se tiču terorizma, poručili su iz Uprave policije

3442 pregleda 3 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Uprava policije
Sa sastanka, Foto: Uprava policije

Usvajanje evropskih standardnih procedura u postupanju policije naše je opredjeljenje, a stručno usavršavanje i sticanje savremenih znanja i vještina su temelji u stvaranju modernije i efikasnije policije.

To je poručio direktor Uprave policije Zoran Brđanin na sastanku sa izvršim direktorom Agencije Evropske unije za obuke u području sprovođenja zakona (CEPOL) Detlefom Šrederom.

Teme današnjeg sastanka su, kako je saopšteno iz UP, bili modeli buduće saradnje i podrška CEPOL-a u sprovođenju obuka na jačanju kapaciteta crnogorske policije u sprovođenju zakona, ali i snažnije učešće naše policije sa partnerima u aktivnostima borbe protiv regionalnih i međunarodnih prijetnji.

Crnogorska policija, dodaje se u saopštenju, ostaje otvorena za saradnju i učešće u svim projektima i aktivnostima koje se tiču terorizma, posebno u pogledu blagovremene razmjene informacija i preduzimanja preventivnih radnji u tom pogledu.

"Realizacija projekta 'Partnerstvom protiv kriminala i terorizma' (CEPOL WB PaCT) dokaz je posvećenosti Evropske unije unapređenju operativne saradnje sa regionom u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma", navode iz UP.

Podsjećaju da je Crna Gora, uz Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Sjevernu Makedoniju i Kosovo, korisnica tog projekta koji će trajati 36 mjeseci, a čiji je glavni cilj unaprjeđenje operativne saradnje u regionu Zapadnog Balkana i državama članicama EU, usmjerena protiv kriminalnih prijetnji, prije svega protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Bonus video: