Policijska akademija obnovila sporazum o saradnji sa Evropskim policijskim koledžom (CEPOL)

Oni dodaju da je izvršni direktor CEPOL-a Detlef Schroeder, kazao je da će taj koledž ponuditi sve raspoložive resurse Akademiji:

1671 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Policijska akademija
Foto: Policijska akademija

Policijska akademija obnovila je sporazum o saradnji sa Evropskim policijskim koledžom (CEPOL), saopšteno je iz te obrazovne ustanove.

U saopštenju naglašavaju da je poznato da je PA jedinstvena u Crnoj Gori kada je u pitanju obrazovanje bezbjednosnih službi.

"Svjesni izazova koji se konstantno postavljaju pred policijsku profesiju, ne prestajemo da unapređujemo postojeće obrazovne programe uzimajući regionalnu i međunarodnu pamet. Naše partnerstvo sa Evropskim policijskim koledžom, CEPOL-om, datira od 2011.godine. Od tog datuma značajan broj nastavnika Policijske akademije, policijskih službenika, službenika Ministarstva unutrašnjih poslova, tužilaca i sudija, učestvovao je u obukama i aktivnostima koje je realizovao CEPOL", piše u saopštenju.

Ističu da je platforma CEPOL-a jedna od najboljih, ako ne i najbolja u Evropi kada su u pitanju obukama za bezbjednosni sektor.

"Vršilac dužnosti direktora Policijske akademije, Svetomir Knežević, u kratkom govoru osvrnuo se na značaj pridruživanja Crne Gore Evropskoj Uniji i benefite koje će Policijska akademija imati kada se to desi, kao i na potrebu realizacije novih projekata kada je naša ustanova u pitanju i pomoć koja nam je u tom smislu neophodna od naših evropskih partnera", piše u saopštenju.

Oni dodaju da je izvršni direktor CEPOL-a Detlef Schroeder, kazao je da će taj koledž ponuditi sve raspoložive resurse Akademiji:

"A ukoliko za nekim specifičnim obukama postoji posebna potreba, da budemo slobodni da zatražimo njihovu realizaciju. Oni su danas potpisali novi sporazum, u nadi da će saradnja između CEPOL-a i Akademije, a samim tim i razmjena iskustava među policijskim službenicima iz Crne Gore, regiona i Evropske Unije, u godinama koje dolaze biti intenzivnija i sadržajnija".

Delegaciju CEPOL-a činili Schroder i rukovodilac Jedinice za međunarodnu saradnju Alexandru Niculița, a osim Kneževića dočekali su ih rukovoditeljka Odjeljenja za međunarodnu saradnju i saradnju sa korisnicima usluga i nacionalna kontakt tačka za CEPOL za Crnu Goru Jelena Tomić, nastavnica engleskog jezika Snežana Kadović i nastavnik naoružanja Pavle Vratnica.

Bonus video: