AEM: EK prepoznala da smo nastavili da izvršavamo sve nadležnosti na profesionalni način

"Pozitivne ocjene rada AEM su naročito značajne imajući u vidu izazove sa kojima se, tokom proteklog perioda, cjelokupno tržište elektronskih medija i AEM suočavalo"

1310 pregleda 0 komentar(a)
EK (Ilustracija), Foto: Shutterstock
EK (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Agencija za elektronske medije (AEM) saopštila je danas da je u godišnjem Izvještaju Evropske komisije (EK) o napretku Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji (EU), EK prepoznala da je AEM nastavila da izvršava sve nadležnosti na profesionalni način.

"Pozitivne ocjene rada AEM su naročito značajne imajući u vidu izazove sa kojima se, tokom proteklog perioda, cjelokupno tržište elektronskih medija i AEM suočavalo. EK je u svom izvještaju ukazala na poboljšanje operativne efikasnosti kroz nabavku softvera za monitoring elektronskih medija kao i da AEM, u skladu sa Direktivom o audiovizuelnim medijskim uslugama, uspješno realizuje aktivnosti koje se odnose na promociju medijske pismenosti. U skladu sa tim, istakli su činjenicu da je AEM u saradnji sa UN-om i Fakultetom političkih nauka-Univerziteta Crne Gore, sprovela niz aktivnosti iz ove oblasti", ističe se u saopštenju AEM koje potpisuje Elvira K. Ceković iz Službe za odnose s javnošću i opšte poslove.

Iz AEM su dodali da je "u svom izvještaju EK posebno istakla značaj nezavisnost medijskog sektora od neprikladnog političkog uticaja kao i značaj garancije i zaštite nezavisnosti AEM i obezbjeđenja kapaciteta za dosljednu i kvalitetnu implementaciju pravnih tekovina EU".

"AEM će, i u narednom periodu, nastaviti da svoj rad obavlja na odgovoran, transparentan i profesionalan način sa ciljem unapređenja tržišta elektronskih medija", zaključuje se u saopštenju AEM.

Bonus video: