"dijelimo zajedničke vrijednosti"

Raičević primio delegaciju albanskog ratnog broda: Udruženim naporima možemo dostići evropski standard

Raičević je rekao "kako Crna Gora i Albanija sprovode zajedničke projekte prekogranične saradnje, a da je najznačajniji projekat izgradnje i otvaranja novog graničnog prelaza Ckla-Zogaj koji će dodatno zbližiti dvije države i olakšati komunikaciju i privrednu djelatnost mještanima"

4589 pregleda 4 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Opština Bar
Sa sastanka, Foto: Opština Bar

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević primio je danas delegaciju broda BUTRINTI P-134 ratne mornarice Albanije koji od danas do 28.10. boravi u barskoj luci u posjeti Mornarici Vojske Crne Gore, saopšteno je iz Opštine Bar.

U saopštenju se dodaje da je Raičević razgovarao sa komandantom broda, kapetanom korvete Altinom Licajem i njegovim saradnicima.

Raičević je kazao kako članstvo u NATO Crne Gore i Albanija jeste garant bezbjednosti na ovim prostorima ali i mogućnost za jačanje međusobne saradnje.

"Kao dio ove alijanse mi dijelimo zajedničke vrijednosti, a udruženim naporima možemo dostići evropski standard za naša društva i unapređenje životnih politika za sve građane", poručio je Raičević.

On je dodao kako je "najveća vrijednost Bara što je to mjesto na kojem je utemeljen multikulturalizam i u kojem skladno vjekovima žive svi narodi i religije".

"Gosti sa broda albanske ratne mornarice koji po prvi put borave u Baru iskazali su svoje oduševljenje ljepotama grada i njegovim kulturno-istorijskim nasljeđem uz želju da ovo ne bude posljednja posjeta našem gradu", kazali su iz Opštine Bar.

Raičević je rekao "kako Crna Gora i Albanija sprovode zajedničke projekte prekogranične saradnje, a da je najznačajniji projekat izgradnje i otvaranja novog graničnog prelaza Ckla-Zogaj koji će dodatno zbližiti dvije države i olakšati komunikaciju i privrednu djelatnost mještanima".

"Opština Bar tradicionalno je domaćin brodovima prijateljskih država koji redovno uplovljavaju u barsku luku te na taj način jača biletaralnu saradnju ali i dobar imidž i grada i države u međunarodnim odnosima, naročito u alijansi NATO država", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas