Popravite most ili će se srušiti

Mještani podgoričkog naselja Vrela Ribnička apeluju na nadležne da reaguju zbog velike opasnosti po učesnike u saobraćaju

6583 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Mještani Vrela Ribničkih u Podgorici apelovali su na nadležne da se popravi most na Ribnici koji spaja to naselje sa Kakarickom gorom, jer je u lošem stanju i predstavlja opasnost za pješake i vozače.

Ističu da su se više puta obraćali nadležnima, ali da ništa konkretno nije urađeno, i da će se most urušiti ako nadležni nešto ne preduzmu.

Pričaju da se prije nekoliko dana dio mosta odronio kada je prolazio kombi, ali da se vozilo srećom nije prevrnulo i da nije bilo povrijeđenih.

”Starosjedioc sam na Vrelima Ribničkim. Most preko rijeke Ribnice je uradio moj pokojni otac, u akcijama sa volonterima prije više od 30 godina. Deset i više godina obećanja popravke i proširenja mosta, ali od toga nema ništa”, kazao je Nebojša Popadić.

foto: Privatna arhiva

On kaže da se obraćao i bivšem gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću i da je prije više od tri godine odrađeno snimanje i studija koja je predviđala da se napravi i šetalište u blizini mosta, na prvim izvorima ispod parka.

”U junu ove godine, nakon mog mejla gradonačelniku Ivanu Vukoviću, odazvali su se na moj zahtjev iz Glavnog grada. Dolazili su iz ‘Puteva’ da snime situaciju, ali i od tada ništa”, kazao je Popadić.

On je rekao da je most opasan i za pješake i vozače, a da se nedavno dio obrušio prilikom prelaska kombija.

”Molim za urgenciju za hitno rešavanje problema, jer svakodnevno preko mosta prelaze djeca i mnogi mjestani, ljudski život je u pitanju, jer je sada pogotovo opasno prolaziti tuda. Mislim da je žalosno da u 21 vijeku, u glavnom gradu - Podgorici, postoji ovakav most i uopšte ovakva situacija”.

Reporter “Vijesti” se uvjerio da je most u lošem stanju, a da veliki odron, sa strane Kakaricke gore, prijeti da se proširi i na ostatak konstrukcije.

Na istoj strani gdje se dogodio odron, nedostaje dio ograde, što predstavlja dodatnu opasnost.

Bonus video: