Srzentić: Osnažićemo ljude u Crnoj Gori i omogućiti im prostor da realizuju svoje inovativne ideje

“Samo uz saradnju, partnerstva i udruživanje snaga možemo promijeniti način na koji radimo, isporučujemo svrsishodne javne politike i digitalne servise našim građanima i činimo zajednicu boljom”, kazala je ona

3324 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija
Foto: Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija

Osnažićemo mlade ljude u Crnoj Gori i omogućiti im prostor da realizuju svoje inovativne ideje uz pomoć tehnologije, kako bismo koristeći analitiku, dizajn i tehnologiju unaprijedili javne usluge koje će pomoći razvoju cjelokupnog društva, saopštila je ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić.

Ona se tokom zvanične posjete Americi sastala sa Cori Zarek, izvršnom direktoricom Beeck centra za inovacije i profesoricom na univerzitetu Georgetown sa kojom je razgovarala o inovacionim hubovima.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Srzentić je imala priliku da posjeti kampus Georgetown univerziteta i Beeck inovacioni centar, sa kojim će Crna Gora ostvariti saradnju.

Tamara Srzentić SAD
foto: Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija

“Montenegro Digital i Digitalna akademija predstavljaju veliki potencijal za naše ljude da zajedno kroz inovativne ideje, analitiku i dizajn, unaprijedimo javne usluge i politike za naše građane”, naglasila je ministarka Srzentić.

Sa Tarom Dawson McGuinness, liderkom iz neprofitne organizacije New America, nekada savjetnicom u administraciji Baraka Obame i ko-autorkom knjige “Moć javnosti”, Srzentić je razgovarala o važnosti umreženosti nevladinih organizacija i javnog sektora.

Tamara Srzentić SAD
foto: Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija

Tom prilikom naglasila je koliko je važno da koristimo tehnologiju za rješavanje nekih od najhitnijih pitanja svakodnevice, ali i da Vlada i Parlament moraju biti mjesta gdje će nam najbolji tehnolozi i inovatori pomoći da isporučimo najbolje za građane.

“Samo uz saradnju, partnerstva i udruživanje snaga možemo promijeniti način na koji radimo, isporučujemo svrsishodne javne politike i digitalne servise našim građanima i činimo zajednicu boljom”, kazala je ona.

Bonus video: