Spriječeno uklanjanje betonjerke preduzeća "Keker"

Oko betonjerke je parkirano više putničkih i teretnih vozila

28578 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 29.10.2021. 10:26h

Okupljeni radnici preduzeća "Keker" d.o.o. privrednici i građani spriječili su inspekciju da priđe postrojenju za proizvodnju betona tog kolašinskog preduzeća.

Nekoliko radnika preduzeća je na betonjerci dočekalo dolazak inspektora, kako bi i na taj način spriječili da dođe do rušenja objekta.

Nakon toga inspekcija se vratila.

Zaposleni u preduzeću "Keker, nekoliko desetina građana, i lokalni privrednici okupili su se jutros kako bi spriječili uklanjanje objekta, koje je bilo najavljeno za 10 sati.

Oko betonjerke je parkirano više putničkih i teretnih vozila.

Urbanističko-građevinski inspektor Direktorata za inspekcijske poslove i licenciranje Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, 3. septembra, donio je rješenje kojim se naređuje kolašinskom privrednom društvu - “Keker” d.o.o. da uklone objekat za proizvodnju betona sa pratećim postrojenjem u naselju Bakovići.

Tada su iz Minstarstva rekli i da je dio dokumentacije, koji se odnosi na poslovanje preduzeća “Keker”, “proslijeđen službenicima Centra bezbjednosti Podgorica - Odjeljenja za suzbijanje privrednog kriminala radi daljeg postupanja”.

Predsjednik SO Kolašin Milan Đukić, OO SNP u tom gradu, kao i destek lokalnih privrednika, minulih dana, apelovali su na nadležne da ne ruše postrojenje preduzeća „Keker“ doo.

Vlasnik tog preduzeća Sava Keker ranije je kazao da to što proizvodi beton "pošteno i u skladu sa zakonom“ može da smeta , kako rekao, samo njegovoj konkurenciji. On je više puta objašnjavao da je betonjerka „mašinsko mobilno postrojenje za koje nije potrebna građevinska dozvola“.

Tvrdi da za to ima dokaze, to jest, „stav vještaka građevinske struke, koji je konstatovao da je to postrojenje “gradilišna, bezmontažna betonara”. Keker tvrdi i da posjeduje svu potrebnu doklumentaciju za proizvodnju betona.

Bonus video: