Direktorat: Radimo kontrolu gradnje u Opatovu

Direktorat za inspekcijske poslove i licenciranje reagovalo na tekst "Šta Mitrović i Konatar rade u vezi s Gugijevom gradnjom"

2310 pregleda 2 komentar(a)
Bager Gugi Commerc na Opatovu, Foto: Sniša Luković
Bager Gugi Commerc na Opatovu, Foto: Sniša Luković

Direktorat za inspekcijske poslove i licenciranje Ministarstve ekologije, prostornog planiranja i urbanizma reagovalo je na tekst objavljen u “Vijestima” 1. novembra pod naslovom “Šta Mitrović i Konatar rade u vezi s Gugijevom gradnjom”.

Povezani članci

01. Novembar 2021.

Šta Mitrović i Konatar rade u vezi s Gugijevom gradnjom

U tekstu se navodi da je novi slučaj bespravne gradnje u Tivtu budvanskog biznismena Branislava Savića-Gugija privukao pažnju i MANS-a koji je podnio zvaničnu inicijativu Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma (MEPG) za vršenje inspekcijskog nadzora na lokaciji na Opatovu gdje je Savićeva firma “Gugi Commerc” počela gradnju novog butik-hotela.

”Inspekcija Direktorata za inspekcijske poslove i licenciranje Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma je na predmetnom objektu izvršila inspekcijsku kontrolu 11. oktobra 2021.godine. Tokom iste utvrđeno je da se na predmetnoj lokaciji vrše ispitivanja za elaborate o geomehaničkim svojstvima tla. Pored navedenog, dana 2. novembra 2021. godine subjektu nadzora je zakazan inspekcijski pregled, gdje će se, pored kontrole elaborata, izvršti kontrola eventualnog građenja”, piše u reagovanju Direktorata.

Bonus video: