Netačno je da se izvode radovi na gradnji hotela

"Da se ne radi o građevinskim radovima potvrđuje i činjenica da u ovom trenutku, kao Investitori, ne posjedujemo Glavni projekat, posebno ne revidovan projekat, kao ni projekat zaštite temeljne jame, koji je na ovoj lokaciji jedan od ključnih dijelova projektno - tehničke dokumentacije"

5363 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Sniša Luković
Foto: Sniša Luković

Kompanija “Gugi commerce” reagovala je povodom više tekstova o aktivnostima na katastarskim parcelama KO Donja Lastva na Opatovu, opština Tivat, koje se nalaze u vlasništvu tog privrednog društva.

”Naše privredno društvo na toj lokacij, planira izgradnju butik-hotela sa 4*. Za početak radova neophodno je završiti kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju, a između osalog uraditi i Elaborat o geotehničkim svojstvima terena. Kako mašina za izradu geološko-istražnih bušotina nije mogla savladati nagib terena da bi izvela dvije bušotine, to je bilo neophodno izraditi pristupnu stazu lijevim krajem parcele, gledano od mora. Predmetna staza urađena je korišćenjem mehanizacije preduzeća “Gugi commerce “ d.o.o. Budva. Kao rezultat formiranja pristupne staze I korekcije nagiba pojavila se određena količina zemlje koju je neophodno odvesti na deponiju.

Dakle, ne radi se ni o kakvim PRIPREMNIM, a posebno nisu u pitanju GRAĐEVINSKI radovi kako ‘nezavisni i istraživački’ novinar Luković navodi u svojim tekstovima. Da se ne radi o građevinskim radovima potvrđuje i činjenica da u ovom trenutku, kao Investitori, ne posjedujemo Glavni projekat, posebno ne revidovan projekat, kao ni projekat zaštite temeljne jame, koji je na ovoj lokaciji jedan od ključnih dijelova projektno - tehničke dokumentacije. Sve i da smo željeli da izvodimo radove, zaobilazeći zakonsku regulativu, a to nam ni u jednom trenutku nije bio cilj, i pored velikog iskustva koje kao kompanija imamo u sektoru građevinarstva, bez završenog glavnog projekta i projekta zaštite temljne jame ‘izvođenje radova na iskopu temeljne jame’, kako navodi novinar Luković, nije moguće.

Do svih ovih informacija ‘nezavisni i istraživački’ novinar Luković je mogao doći samo da se, u skladu sa uzusima novinarske struke, obratio našem preduzeću i da se pointeresovao oko aktivnosti koje se izvode na tom lokalitetu.

Obzirom da je ovaj veoma važan korak u cilju objektivnog informisanja javnosti izostao, postavljamo pitanje: šta je bio razlog za takav propust? Je li u pitanju nemar? Je li u pitanju želja da se skrene pažnja sa teme koja direktno dira u njegovu privatnost tj. u privatnost njegove porodice, a ta tema je aktuelna već nekoliko dana i njom su se bavili portal Borba I “DUX “ radio ili je, pak, u pitanju nečiji nalog? Za nas,kao preduzeće, nije bitno. Svjesni smo činjenice da je u pitanju tendeciozno pisanje koje je daleko od istraživačkog I objektivnog informisanja. Uostalom o tome neka svoj sud da javnost.

Mi se, kao preduzeće koje je na ovom dijelu tivatske obale do sada investiralo značajna finansijska sredstva I tek treba da investira u izgradnju novih turističkih sadržaja, nećemo baviti prepucavanjem preko novina sa tendencioznim novinarima. Svu svoju energiju I znanje usmjerićemo ka poboljšanju turističke ponude Tivta, a u skladu sa zakonskom legislativom, o čemu će svoj sud dati I nadležne državne institucije. Ovim putem zaključujemo svu našu polemiku sa Sinišom Lukovićem i po ovom pitanju se više nećemo oglašavati”, piše u reagovanju.

Odgovor novinara u sjutrašnjem broju

Za početak radova neophodno je završiti kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju, a između osalog uraditi i Elaborat o geotehničkim svojstvima terena. Kako mašina za izradu geološko-istražnih bušotina nije mogla savladati nagib terena da bi izvela dvije bušotine, to je bilo neophodno izraditi pristupnu stazu lijevim krajem parcele, gledano od mora. Predmetna staza urađena je korišćenjem mehanizacije preduzeća “Gugi commerce “ d.o.o. Budva. Kao rezultat formiranja pristupne staze I korekcije nagiba pojavila se određena količina zemlje koju je neophodno odvesti na deponiju

Bonus video: