Nagrada za fotografiju Vesne Kontić

Stručni žiri izabrao 20 fotografija koje će biti predstavljene na izložbi u Centru za kulturu Plužine

3336 pregleda 3 komentar(a)
Nagrađena fotografija, Foto: Privatna arhiva
Nagrađena fotografija, Foto: Privatna arhiva

Fotografija Nikšićanke Vesne Kontić, “Detalj iz Pivskog manastira”, proglašena je za najbolju na foto-konkursu “Prirodne ljepote i kulturno-istorijski spomenici Pive”, koji je organizovala NVO “Scena” u saradnji sa plužinskim Centrom za kulturu.

Tako je odlučio stručni žiri predvođen nagrađivanim fotografom Željkom Šapurićem. Pored njega, u žiriju su bili predstavnici “Scene” i Ekološkog pokreta “Ozon”. Ovoga puta mišljenje stručnog žirija i publike se poklopilo - Vesnina fotografija je dobila najviše lajkova i tokom online glasanja.

”Ne bavim se profesionalno fotografijom, ali volim da telefonom zabilježim neki lijep trenutak. Nagrađena fotografija je nastala prošle godine, u julu, tokom posjete Pivskom manastiru. Ovo mi je prva nagrada ovoga tipa”, kazala je “Vijestima” Vesna Kontić, studentkinja četvrte godine Ikonopisa na Duhovnoj akademiji u Sankt Peterburgu.

Na konkurs su, prema riječima predsjednika NVO “Scena” Zorana Džiknića, pristigle 63 fotografije, a stručni žiri je izabrao 20 koje će biti predstavljene na izložbi koja će biti organizovana u Centru za kulturu Plužine, kada će Vesni Kontić, ali i Nemanji Radetiću, biti uručene nagrade, dok će učesnici konkursa dobiti diplome.

Fotografija Vesne Kontic osvojila je najviše lajkova, 189, i autorka će biti nagrađena svečanim ručkom za dvije osobe. Odlučeno je i da autor fotografije ‘Refleksija izvorskog otiska’, Nemanja Radetić, koji je bio drugoplasiran po broju lajkova, 178, takođe bude nagrađen svečanim ručkom za dvije osobe, kazao je Džiknić.

Vesna će, kao pobjednica konkursa po mišljenju žirija, dobiti i tablet računar.

”Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju, u narednom periodu donijećemo odluku o datumu održavanja foto-izložbe i blagovremeno obavijestiti učesnike. Svim učesnicima konkursa čestitamo na pokazanoj kreativnosti i učešću”, poručio je predsjednik NVO “Scena”.

Foto-konkurs je realizovan u sklopu projekta “Afirmacija i promocija kulturno – umjetničkog stvaralaštva mladih opštine Plužine”, koji je finansijski podržan od strane Opština Plužine u sklopu Konkursa za raspodjelu sredstava za projekte NVO za 2021. godinu.

Bonus video: