sjednici prisustvovao i carević

Liješević razriješena, Kuljača v.d. direktor TO Budva

Dosadašnja direktorica razriješena zbog teže povrede radne dužnosti

20215 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.11.2021. 15:42h

Novoizabrani Izvršni odbor Turističke organizacije Budve razriješio je dužnosti direktoricu Maju Liješević zbog teže povrede radne dužnosti. To je Vijestima potvrđeno u Izvršnom odboru.

Za vršioca dužnosti direktora imenovan je Nemanja Kuljača, aktuelni menadžer grada. Izvršni odbor, kako je Vijestima rečeno, donio je odluku o raspisivanju konkursa za izbor direktora, kao i da se izvrši revizija poslovanja TO za 2019, 2020. i 2021. hodinu

Na dnevnom redu današnje sjednice je bila odluka Liješević da bez saglasnosti Izvršnog odbora, bez formiranja Organizacionog odbora pripremi i javnosti predstavi novogodišnji program ispred zidina Staroga grada i za to izdvoji 150 hiljada eura.

Sjednici, kako je "Vijestima" potvrđeno, je prisustvovao i predsjednik Opštine, inače predsjednik Skupštine TO Budve, Marko Carević.

Izvršni odbor je u petak imenovala Skupština TO Budve, koju su Liješević, te predstavnici NTO, Ministarstva ekonomskog razvoja, i funkcioneri Demokrata bojkotovali. Odlučivali su, između ostalog, o daljem radu Liješević na poziciji direktorice TO, jer je njena odluka da ne verifikuje dokumenta, ali i organizacija novogodišnjeg programa, ocijenjena kao teža povreda radne obaveze.

Liješević je ranije danas organizovala konferenciju za novinare na kojoj je saopštila da je ta TO za organizaciju trodnevnog programa, kako je to predviđeno finansijskim planom, opredijelila 150 hiljada eura, te potvrdila da je sa muzičkim zvijezdama zaključila ugovore.

Ona je kazala da Opština Budva već treću godinu za redom nije finansijski učestvovala u organizaciji novogodišnjeg programa, te da je program rezultat višemjesečnog rada tima za manifestacije ove TO.

Liješević je program ocijenila spektakularnim te da, kao i ranijih godina očekuje veliki broj posjetilaca, te da će Budva zadržati lidersko mjesto što se tiče dobrog provoda tokom novogodišnjih praznika.

Odluku da mimo saglasnosti Opštine Budva kao osnivača pripremi i organizuje i za to izdvoji novac osudio je jutros Carević koji je uputio dopis Liješević upozorivši je da za organizaciju novogodišnjeg programa nije dobila saglasnost lokalne uprave kao osnivača, te da je na taj način prekoračila ovlašćenja direktora organizacije jer nije dobila saglasnost novoizabranog saziva Izvršnog odbora za izbor izvođača, kao ni saglasnost za eventualno zaključenje ugovora o angažovanju po ovom osnovu.

Prošlog petka održana je sjednica Skupštine TOB kojom je predsjedavao Carević, a na kojoj je izabran novi Izvršni i nadzorni odbor. Liješević, koja je bojkotovla zasjedanje i odbrila da ovjeri dokumentaciju, optužena je za kršenje radne obaveze i zloupotrebu službenog položaja.

U dopisu koji joj je uputio, Carević ocjenjuje neprimjerenim da ga kao predsjednika opštine koji po sili zakona vrši funkciju predsjednika Skupštine TO, Liješević dopisom obavještava sa sadržajem i izabranim izvođačima za novogodišnji program.

"S obzirom da ste odbili da učestvujete u organizaciji konstitutivne sjednice V saziva Skupštine TO i time izvršili grupu povredu svojih radnih obaveza i da ste umjesto da uzmete učešće na sjednici posegnuli za pokušajem manipulacije u sredstvima javnog informisanja da je zakonitost sjednice upitna, smatram da od trenutka izbora novih organa upravljanja nemate legitimitet da rukovodite radom TO Budva. Dužan sam da Vas ovom prilikom upozorim da za organizaciju novogodišnjeg programa niste dobili prethodnu saglasnost Opštine Budva koja je osnivač TO Budva. Takođe, po istom osnovu ste prekoračili ovlašćenja direktora organizacije jer niste dobili saglasnost novoizabranog saziva Izvršnog odbora za izbor izvođača kao ni saglasnost za eventualno zaključenje ugovora o angažovanju po ovom osnovu", naveo je Carević.

Dodao je da smatra nemogućim da Liješević nije poznata dugogodišnja praksa da Opština i TO svake godine formiraju Organizacioni odbor za proslavu novogodišnjih praznika, a koji ove godine još uvijek nije formiran jer je Opština, iako stoprocentni osnivač, upravo od strane TO Budva iskjučena iz procesa organizacije novogodišnjeg programa.

Na konferenciji za naovinare Liješvić je predočila da će 30. decembra na trgu ispored bedema nastupiti Nina badrić, a prije nje Isak Šabanović i The Grupa. U novogodišnjoj noći zvijezda večeri je hrvatski pjevač Gibonni, a prije njega nastupaju Tijana dapčević i budvanska grupa SMF.

Trodnevni program završava se 1. januara kada će nastupiti Lepa Brena , kao glavna zvijezda, dok prije nje posjetioce će zabavljati Petar Grašo i Jack Lupino.

Tokom novogodišnjeg programa, kako je saopšteno biće strogo primjenjivane epidemiološke mjere, slično kao za vrijeme festivala Sea Dance, te starogradski trg biće ograđen, a biće postvaljen i poseban punkt za brzo testiranje.