Đukanović čestitao Dan Prijestonice

"Siguran sam da su pred Cetinjem i Crnom Gorom blisko bolji dani"

3477 pregleda 7 komentar(a)
Đukanović, Foto: Predsjednik.me
Đukanović, Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 13. novembra – Dana Prijestonice, predsjedniku Aleksandru Kašćelanu, predsjednici Skupštine Dejani Dizdar, odbornicima i građanima Cetinja.

"Ovaj veliki datum jedan je u nizu istorijskih obilježja kojima se diči Cetinje i Crna Gora. Simbol velike pobjede u slavnoj antifašističkoj borbi u kojoj se naša Prijestonica uzdigla na pijedestal Grada Heroja. Kao što je i Cetinje simbol crnogorskog slobodarstva, temelj slavne istorije Crne Gore, sinonim naših velikih ratnih podviga, mirnodopskih uzleta i viševjekovnog utemeljenja naše države u evropskom civilizacijskom krugu. Potvrdili smo to i prije petnaest godina kada smo s Cetinja krenuli u kampanju za obnovu državne nezavisnosti nakon gotovo jednog vijeka i vratili se u Prijestonicu da ovjerimo najveću pobjedu današnjih generacija, koje su dostojni nastavljači slavne crnogorske tradicije. Stvorena mirnim, demokratskih putem, Crna Gora je danas uvažena članica NATO i lider u pregovaračkom procesu za članstvo u Evropskoj uniji, čija se zastava ponosno vijori na Ist Riveru, prepoznata po svom multietničkom skladu kao važan faktor regionalne stabilnosti", naveo je Đukanović.

Cetinje, kako je dodao, sa svojim ljudima i svojom kulturnom riznicom nezamjenljivi je dio i savremene uspješne crnogorske priče, kao što je bilo kroz svu našu istoriju.

"Svoju privrženost Crnoj Gori, građansku hrabrost i odlučnost da se stane u odbranu savremenih dostignuća naše države, Cetinjanke i Cetinjani ponosno pokazuju i u ovom vremenu, bremenitom brojnim izazovima na unutrašnjem i širem planu. To je sigurna garancija ispravnosti našeg evropskog kursa, izgradnje modernog građanskog društva i državnih institucija po mjeri evropskih standarda, a time i stabilnog okvira za dostizanje i evropskog kvaliteta života za naše ljude. Siguran sam da su pred Cetinjem i Crnom Gorom blisko bolji dani. Još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave", zaključio je Đukanović.

Bonus video: