Erović: Da nije bilo Borovinić Bojović i ljekara KCCG danas ne bih bio živ

"Povodom grubih kvalifikacija na račun ministarke dr Jelene Borovinić Bojović i napada na Ministarstvo zdravlja tokom preformansa, mislim da se radi o grubim, najblaže rečeno, neistinama, koje žele da unište i anuliraju sve ono što zdravstveni radnici i Ministarstvo zdravlja čine kako bi pomogli građanima Crne Gore", istakao je Erović

26761 pregleda 69 komentar(a)
Erović, Foto: Opšta bolnica Bijelo Polje
Erović, Foto: Opšta bolnica Bijelo Polje

Doktor Kenan Erović, specijalista anesteziologije, reanimatologije i intenzivne terapije i direktor Opšte bolnice Bijelo Polje, saopštio je danas da ne bi bio živ da nije bilo ministarke zdravlja, doktorke Jelene Borovinić Bojović i ljekara Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

On je to kazao povodom današnjeg performansa na Rimskom trgu u Podgorici.

"Povodom grubih kvalifikacija na račun ministarke dr Jelene Borovinić Bojović i napada na Ministarstvo zdravlja tokom preformansa, mislim da se radi o grubim, najblaže rečeno, neistinama, koje žele da unište i anuliraju sve ono što zdravstveni radnici i Ministarstvo zdravlja čine kako bi pomogli građanima Crne Gore", istakao je Erović u saopštenju.

On je dodao da je Ministarstvo zdravlja u proteklih godinu dana učinilo sve da se pandemija stavi pod kontrolu i da se sačuvaju životi građana, počev od nabavke opreme i ljekova za potrebe liječenja covid pacijenata pa do nabavki vakcina, kojih kada je ministarka preuzela funkciju nije uopšte bilo niti su postojali ugovori o njihovoj nabavci.

"U saradnji sa Institutom za javno zdravlje Crne Gore sprovođene su i sprovode se sve epidemiološke mjere po preporukama Svjetske zdravstvene organizacije. Performans koji je sproveden prije svega vrijeđa ljekare i medicinsko osoblje koji se nesebično daju tokom cijelog trajanja pandemije, od kojih su mnogi uništili svoje zdravlje, neki postali invalidi a pojedini su izgubili život", kazao je Erović.

On je uptao "Da li se na ovakav način, crtajući mete zdravstvenim radnicima, izražava zahvalnost za sve što su uradili?"

"Lično sam imao iskustvo sa najtežom kliničkom slikom i svim mogućim komplikacijama od COVID 19 infekcije. Kao ljekar anesteziolog zarazio sam se radeći i pružajući svu moguću pomoć u liječenju najtežih pacijenata u crvenoj zoni. Zbog komplikacija i teške kliničke slike postao sam pacijent ministarke dr Jelene Borovinić Bojović. Da nije bilo doktorke i osoblja KCCG ja danas ne bih bio živ, kao ni stotine i stotine drugih pacijenata kojima je ministarka dr Jelena Borovinić Bojović pružila stručnu pomoć. Žalosno je i zlonamjero što iza svega ovoga stoje i pojedine kolege koje nikad nogom nijesu kročile u crvenu zonu. Njih nije briga za zdravlje građana već je ovo njihova kuknjava za nekim, njima ali i građanima dobro poznatim, stvarima koje nemaju veze sa medicinskom doktrinom i etikom", poručio je Erović.

Bonus video: