Vlasnici imanja u Rečinama: Nije bilo fizičkih prepreka na putu, svjedok je i policija

"Ne sumnjamo da će Rečine ubrzo imati i veliku turističku posjećenost, pogotovo će tamo hrliti zaljubljenici u paranormalna dešavanja, jer se na putevima u Rečinama, prema obrazloženjima odluka suda u Kolašinu, dešavaju priviđenja…Tako je sutkinja Čepić izašla na uviđaj i gdje joj Slaven Burzanović rukom pokazao da je bila, navodna, fizička prepreka, ona tvrdi da ju je tu i vidjela. Mi niti smo stavljali niti vidjeli prepreka"

3794 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Vlasnici imanja u kolašinskom selu Rečine, koji se protive gradnji male hidrelektrane (mHE)“Skrbuša”, kažu da su razočarani informacijama koje su dobili iz reagovanja Osnovnog suda.

Porazno je, tvrde, što iz Osnovnog suda u Kolašinu saopštavaju da su dokaze prikupljali sa društvenih mreža i portala.

“Poraz svih nas je to što je sud u Kolašinu zvanično saopštio da je dokaz za privremenu mjeru Predragu Šćepanoviću, Raju Bojiću,Zoranu Medenici, Mojsiji Bulatoviću, Bojanu Medenici i Vasiliju Ivanoviću tekst sa portala. Uz to, iz suda iznose netačnim informacijama da smo fizičkim blokadama onemogućavali prilaz parcelama, na kojima Hydro logistics planira izgradnju mHE "Skrbuša”. Javnost, kao novinari iz više medijskih kuća mogu posvjedočiti da je drugačije bilo od onoig špto tvrde u kolašinskom Osnovnom sudu. Takođe, pitamo se da li je poruka suda da se svaki građanin može se naći pod nekom tužbom, ako neki novinar, pišući svoj tekst, pogriješi ime osobe, pa navede neko drugo ime. Znači li to da kolateralna šteta može biti bilo ko”, piše u odgovoru vlasnika imanja u Rečinama.

Oni sutkinju Mirjanu Čepić podsjećaju da su “tokom svih protesta na terenu bili policajci, koji su svjedoci da nije bilo fizičkih blokada”. Porazna činjenica za sud je, tvrde, i to što su su ti policajci bili na vezu sa tužiocem, koji tada nije mogao da izda policiji nalog za privođenje mještana, jer fizičke blokade nije bilo”.

“Takođe, nakon što Hydro logistics, na čelu sa Ivanom i Slavenom Burzanovićem , počeo da vrši pritisak na sud, mještani bivaju privedeni u policijsku stanicu i zbog toga su im uručeni prekršajni nalozi. Podjsećamo da nas je Sud za prekšaje oslobodio krivice za djelo zbog kojeg smo privedeni…Ne sumnjamo da će Rečine ubrzo imati i veliku turističku posjećenost, pogotovo će tamo hrliti zaljubljenici u paranormalna dešavanja, jer se na putevima u Rečinama, prema obrazloženjima odluka suda u Kolašinu, dešavaju priviđenja…Tako je sutkinja Čepić izašla na uviđaj i gdje joj Slaven Burzanović rukom pokazao da je bila, navodna, fizička prepreka, ona tvrdi da ju je tu i vidjela. Mi niti smo stavljali niti vidjeli prepreka. Tvrdimo da je tako i imamo dokaze za svoje tvrdnje. . Izgleda da sutkinja Čepić ima neke nadljudske sposobnosti pa vidi ono što običan čovjek ne vidi”, piše u saopštenju vlasnika imanja u Rečinama.

Oni tvrde da je istina da ne mogu “doći do svojih imanja bez pratnje obezbeđenja gradilišta”. Kažu da objezbjeđenje kontroliše njihovo kretanje, “a kad utvrde da su to mještani na koje se odnosi privremena mjera odmah zovu policiju, pa patrol ubrzo stiže u selo”.

“Tvrdimo i da je naš prigovor na privremenu mjeru, sa namjerom držan u sudu mjesec od prijema, pod izgovorom nedovoljnog broja sudija za formiranje vijeća. Uslovi za formiranje vijeća u Osnovnom sudu u Kolašinu bili su isti i kada je stigao prigovor i kada je poslat za Bijelo Polje. Prigovor je poslat u bjelopoljski sud mjesec nakon prijeme, kada je već trebalo da imamo odgovor. Mjerom, donešenom na osnovu novinskih tekstova , nama su ugrožena osnovna ljudska prava i pravo na slobodu kretanja. Najskiovitiji pokazatelj besmisla te privremen mjere je zabrana prilaska parcelama Bojanu Medenici i Mojsiji Bulatoviću, koji nisu organizovali bilo kakve proteste ili navodne blockade. Oni su se samo, sticajem okolnosti, iz nekog razloga, našli u blizni događaja”, poručuju vlasnici imanja u Rečinama.

Bonus video: