Saradnju između Opštine Nikšić i UK još više ojačati

"Kovačević je upoznao ambasadorku Medoks da lokalna uprava nastoji da privuče što više investitora koji su zainteresovani da ulažu u našu opštinu, a samim tim i britanske investitore", navodi se u saopštenju Opštine Nikšić

4670 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

Saradnju između Opštine Nikšić i Ujedinjenog Kraljevstva treba još više ojačati i osnažiti, iako već postoji bliska saradnja gotovo na svim poljima, ocijenili su predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori NJ.E. Karen Medoks.

Kako se navodi u saopštenju Opštine Nikšić, oni su razgovarali o "brojnim projektima bitnim za razvoj grada".

"Kovačević je upoznao ambasadorku Medoks da lokalna uprava nastoji da privuče što više investitora koji su zainteresovani da ulažu u našu opštinu, a samim tim i britanske investitore. U vezi sa tim, istakao je namjeru lokalne uprave da potencionalnim investitorima omogući što povoljnije uslove kako bi započeli svoje poslovanje u našem gradu. Takođe, ambasadorka Medoks je upoznata sa finansijskom situacijom naše opštine kao i planom budžeta za narednu godinu", piše u saopštenju.

Kovačević je takođe Medoks upoznao sa kulturnim manifestacijama koje se realizuju u Nikšiću.

On se pridružio Medoks i Vanji Madžgalj iz Britanskog savjeta na otvaranju donacije mikrobit uređaja osnovnim školama, koja je održana u OŠ „Luka Simonović“.

foto: Opština Nikšić

Tom prilikom zahvalio se Britanskom savjetu i Britanskoj ambasadi što djeca iz Nikšića imaju priliku da dobiju ovu korisnu i vrijednu donaciju koja će im omogućiti da unaprijede svoje znanje, steknu nova iskustva i vještine.

"Ovo je uspješan početak nove saradnje Opštine Nikšić sa Britanskom ambasadom i nadam se da ćemo u narednom periodu imati što više ovakvih i sličnih projekata", kazao je Kovačević.

Medoks je tom prilikom istakla da nova tehnologija treba da bude dostupna svoj djeci od najranijeg uzrasta.

"Ova vrijedna donacija omogućiće osnovcima da razviju svoje vještine programiranja, prošire svoje sposobnosti i nađu kreativna rješenja. Ovo će ujedno i povećati ukupne kapacitete Crne Gore u digitalnom sektoru", kazala je ona.

Bonus video: