Krila da njegov sin ne dolazi na posao, Franović je doveo da ga savjetuje

Franović je u telefonskoj izjavi rekao da “za sada neće uposliti Bešovićevu”, prema informacijama “Vijesti” ona tamo već radi
194 pregleda 0 komentar(a)
Zarija Franović, Foto: Filip Roganović
Zarija Franović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.11.2017. 19:02h

Izvršni direktor Luke Bar Zarija Franović u novoj kompaniji okuplja provjereni tim iz Željezničke infrastrukture, a novi član kolektiva je i nekadašnja finansijska direktorica u ŽICG Zorica Bešović, saznaju “Vijesti” u Luki Bar.

Franović je, međutim, u telefonskoj izjavi za “Vijesti”, rekao da “za sada neće uposliti Bešovićevu”.

Prema informacijama “Vijesti”, ona već radi kao savjetnik izvršnog direktora, odnosno Franovića.

Zorica Bešović je važila za Franovićevu osobu od povjerenja. Ona je, dok je radila u ŽICG, bila šefica sinu Zarije Franovića, Milošu Franoviću koji se tamo zaposlio nakon što je njegov otac napustio čelo te kompanije.

Kako su “Vijesti” ranije pisale, Miloš Franović je u junu 2013. kažnjen dok je bio pomoćnik finansijskog direktora Željezničke infrastrukture zbog toga što sedmicama nije dolazio na posao. Tada je kažnjena i njegova šefica Zorica Bešović zbog toga što ga je pokrivala. Zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv Franovića i njegove šefice pokrenuo je tada direktor Sektora kontrole i bezbjednosti Vesko Kažić.

Na osnovu podataka dostupnih na sajtu Agencije za sprečavanje sukoba interesa, mlađi Franović posljednjih nekoliko godina radi kao savjetnik u Službi predsjednika Opštine, ali je i član Upravnog odbora gradskog preduzeća Komunalne usluge.

On i njegov otac Zarija, prije nego je dobio direktorsko mjesto u Luci, primljeni su u Opštinu Bar na osnovu sporazuma o preuzimanju radnika iz Željezničke infrastrukture Crne Gore AD Podgorica.

I na novom radnom mjestu, Miloš Franović je nastavio sa starim navikama, a što je prošle godine ustanovio pomoćnik sekretara za ekonomiju i finansije Opštine Bar po leks specijalisu Savo Vujošević. On je tada podnio Upravnoj inspekciji zahtjev za ponovni upravni nadzor rada organa te lokalne samouprave jer je, kako je kazao, 32 ljudi zaposleno suprotno Zakonu o državnim službenicima i namještenicima. Do danas nije poznato šta je Upravna inspekcija učinila po prijavi Vujoševića.

Bonus video: