IJZ: Svi danas prijavljeni preminuli bili nevakcinisani ili nijesu na vrijeme primili treću dozu

"Apelujemo na one koji nijesu primili treću dozu pet mjeseci nakon druge doze, što je u skladu sa preporukama NITAG-a, da to učine što prije"

44537 pregleda 68 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Institut za javno zdravlje apelovao je na sve koji nijesu primili treću dozu vakcine pet mjeseci nakon druge doze, što je u skladu sa preporukama NITAG-a, da to učine što prije.

"Građani Crne Gore koji se do danas nijesu vakcinisali ne treba da čekaju ni sjutrašnji dan da bi to učinili. Ministarstvo zdravlja je obezbijedilo dovoljno vakcina za sve. Građani mogu da biraju kojom će vakcinom da se imunizuju", navodi se u saopštenju Insituta za javno zdravlje.

U Crnoj Gori u posljednja 24 sata prijavljena je smrt 15 osoba koje su preminule od posljedica infekcije virusom SARS-CoV-2.

"Od 15 preminulih, 10 osoba je bilo potpuno nevakcinisano, dok je kod ostalih pet osoba prošlo više od pet mjeseci od primanja druge doze. Stoga, apelujemo na one koji nijesu primili treću dozu pet mjeseci nakon druge doze, što je u skladu sa preporukama NITAG-a, da to učine što prije", navodi se u saopštenju.

Dodaju da su svi preminuli od 1. maja, a koji su bili mlađi od 40 godina, bili su nevakcinisani.

"Dajte svoj doprinos kako bismo pobijedili ovaj virus, vakcinišite se sto prije", zaključuje se u saopštenju IJZ.

Bonus video: