ASK: Zakon prekršili Krapović, Paunović, Đurović...

Krapović se nije izjašnjavao na rezultate ispitnog postupka Agencije, a Paunović je kazala da nije bila u saznanju da posjeduje akcije, da je njihova vrijednost nula i da će ih ubuduće prijavljivati

17632 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Vijesti
Foto: Vijesti

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da su poslanici u Skupštini Crne Gore Dragan Krapović, Milosava Paunović, Danijela Đurović i Maja Vukićević prekršili Zakon o sprečavanju korupcije.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da Agenciji dostavi i u imovinskim kartonima sve prihode i imovinu, a za one koji to ne urade propisana je novčana kazna i do 2.000 eura.

Prema odlukama Agencije, Krapović nije prijavio 82 akcije u firmi Sveti Stefan hoteli, a Paunović 5.000 akcija u Atlasmont fondu.

Krapović se nije izjašnjavao na rezultate ispitnog postupka Agencije, a Paunović je kazala da nije bila u saznanju da posjeduje akcije, da je njihova vrijednost nula i da će ih ubuduće prijavljivati.

Đurović nije prijavila prihod od 3.071 euro prihoda iz Podgoričke banke, a Vukićević nije prijavila vlasništvo nad firmom "MM Pro Consulting" i prihod iz Demokratske narodne partije od nepunih 200 eura.

Đurović se nije izjašnjavala rezultate ispitnog postupuka, a Vukićević da se radi o propustu što nije prijavila prihod iz partije a da je prenijela upravljačka prava nad firmom, ali da nije znala da mora da prijavi vlasnički udio.

Bonus video: