manji ekološki incident u blizini otilovića

Voda sa sva tri pljevaljska izvorišta nije za piće

Vijesti nezvanično saznaju da se na površini jezera u blizini brane pojavila mrlja, koja podsjeća na naftnu ili mrlju od ulja. Tečnost se izlila iz jednog bureta drvenog splava koji je plutao jezerom

9085 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Voda sa sva tri izvorišta iz kojih se Pljevlja snabdijevaju vodom nije za piće, nakon manjeg ekološkog incidenta koji se danas dogodio u blizini akumulacije u Otilovićima.

Iz preduzeća Vodovod je saopšteno da je zbog toga dotok vode vode sa akumulacije Otilovići do postrojenja Pliješ zaustavljen isključenjem pumpnog postrojenja Potpliješ.

Nijesu saopštili o kakvom se ekološkom incidentu radi.

Vijesti nezvanično saznaju da se na površini jezera u blizini brane pojavila mrlja, koja podsjeća na naftnu ili mrlju od ulja.

Tečnost se izlila iz jednog bureta drvenog splava koji je plutao jezerom.

“Vodovod je odmah reagovao tako što su uzeti uzorci sirove vode na crpnoj stanici od strane interne laboratorije DOO Vodovod, i na osnovu izmjerenih fizičko-hemijskih parametara nije se mogla uočiti bitnija promjena u kvalitetu vode u odnosu na prethodne dane, s obzirom da Vodovod vrši svakodnevno fizičko-hemijske analize vode”, navodi se u saopštenju Vodovoda.

O novonastaloj situaciji Vodovod je obavjestio Institut za javno zdravlje Crne Gore, tako da će od strane Instituta već sjutra biti uzeti uzorci sirove vode sa akumulacije Orilovići, kao i uzorci vode sa gradske mreže.

“Preporuka Vodovoda je da voda nije za piće dok se ne dobiju zvanični rezultati Instituta za javno zdravlje Crne Gore. Sve ovo će usloviti da će potrošači sa Pliješi i Bogiševca biti bez vodosnabdijevanja u periodu od 24 do šest časova. O svim eventualnim promjenama građani će biti blagovremeno informisani”, navodi se u saopštenju Vodovoda.