MJUDDM objavilo Konurs za raspodjelu sredstava iz Fonda za podsticanje medijskog pluralizma

"Ukupan iznos sredstava za raspodjelu iz podfonda za štampane medije i internetske publikacije iznosi 344.037,58 eura, a raspodjela se vrši na sljedeći način: 90 odsto za raspodjelu, pet odsto za operativne troškove različitih mehanizama samoregulacije i pet odsto za operativne torškove Ministarstva"

3091 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija (MJUDDM) objavilo je danas Javni Konkurs za raspodjelu sredstava iz Fonda za podsticanje medijskog pluralizma i raznovrsnosti medija namijenjenih štampanim medijima i internetskim publikacijama kao i Javni poziv za članove Nezavisne Komisije za raspodjelu sredstava iz ovog podfonda, saopšteno je iz tog Vladinog resora..

"Ukupan iznos sredstava za raspodjelu iz podfonda za štampane medije i internetske publikacije iznosi 344.037,58 eura, a raspodjela se vrši na sljedeći način: 90 odsto za raspodjelu, pet odsto za operativne troškove različitih mehanizama samoregulacije i pet odsto za operativne torškove Ministarstva", ističe se u saopštenju MJUDDM.

Oni su dodali da je cilj konkursa finansiranje sadržaja od javnog interesa, promovisanje i jačanje medijske pismenosti, zaštita od dezinformacija i lažnih vijesti, podrška ostvarivanju prava građana na pluralno informisanje, podsticaj informisanja o aktuelnim dešavanjima u oblasti društvenog, privrednog, umjetničkog kulturnog i sportskog života.

"Pravo učešća na Javnom konkursu imaju osnivači medija koji su upisani u Evidenciju medija kod nadležnog organa, koji su redovno izmirili poreske obaveze, koji nisu nenamjenski trošili sredstva dodjeljena iz državnog budžeta i ispunjavaju ostale kriterijume propisane ovim konkursom. Pravo učešća na konkursu imaju i samoregulatorna tijela koja su aktivna u posljednje tri godine i ispunjavaju druge uslove propisane Javnim konkursom", piše u saopštenju.

Iu MJUDDM su rekli da je konkurs otvoren sedam dana, te da se sve informacije mogu pronaći na njihovoj stranici OVDJE i OVDJE.

Bonus video: