Protest zaposlenih u Institutu "Simo Milošević": Konkretna podrška za Institut izostala

"Mi to u ovoj godini nijesmo vidjeli. Čak naprotiv, zarađeni novac smo morali na ove načine da dobijemo", poručila je Obradović.

6703 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Slavica Kosić
Foto: Slavica Kosić

Zaposleni u Institutu „Simo Milošević“ protestovali su danas na platou ispred kompanije, kako bi ukazali na tešku situaciju u kojoj se nalaze, ali i izostanak konkretne podrške nadležnih.

Oni su na protestu 16. novembra predstavili svojih pet zahtijeva, od kojih je, do petka, ispunjen samo jedan.

Predjsednica Sindikata, Marija Obradović, kazala je za portal Jadran Novi da zaposleni žele da pokažu nadležnima da na Institut moraju da obrate pažnju.

„Institut je i ovu godinu završio samo zahvaljujući svom radu i trudu i zalaganjem svojih radnika, i opet nijesmo dobili nikakvu vrstu pomoći, ni garanciju", rekla je Obradović.

Za sada se, kako je dodala, podrška svodi na poruke da je Institut važan, te da predstavlja brend Crne Gore kojem će se pomoći.

"Mi to u ovoj godini nijesmo vidjeli. Čak naprotiv, zarađeni novac smo morali na ove načine da dobijemo", poručila je Obradović.

Ona je navela da je problem u tome što ljudi više ne mogu da čekaju, zbog čega odlaze iz Instituta.

"Mi smo u deficitu kadra bili i prije pandemije. Bojimo se za budućnost Instituta. U izuzetno smo lošoj situaciji", upozorila je Obradović i dodala da su do sada od Vlade dobili samo deklarativne izjave da je Institut lider u razvoju zdravstvenog turizma.

Zaposleni su prije tri dana dobili oktobarsku platu.

Bonus video: