"Ne tražite lijek na internetu, vjerujte medicini": Razjašnjavanje zabluda u vezi sa vakcinama protiv koronavirusa

"Kampanjom je predviđeno svakodnevno emitovanje reklamnog sadržaja u trajanju do 250 sekundi na svim nacionalnim i lokalnim TV i radio stanicama, kako bi se snaga poruke ojačala višestrukim prikazivanjem", kazali su iz IJZCG

6115 pregleda 20 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Institut za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) od danas kreće sa kampanjom "Ne tražite lijek na internetu, vjerujte medicini".

Iz IJZCG su kazali da se radi o video materijelu u kome ugledni ljekari kroz svoju prizmu šalju poruke o važnosti vakcinacije protiv koronavirusa i razjašnjavaju ključne zablude u Crnoj Gori u vezi sa vakcinama protiv koronavirusa.

"Kampanjom je predviđeno svakodnevno emitovanje reklamnog sadržaja u trajanju do 250 sekundi na svim nacionalnim i lokalnim TV i radio stanicama, kako bi se snaga poruke ojačala višestrukim prikazivanjem. U tom kontekstu, pripremili smo 14 spotova. Predstavnici Instituta za javno zdravlje Crne Gore će u narednih 14 dana, svakog jutra u osam časova dostavljati video materijal za taj dan. Svih 14 dana ići će različit spot (14 dana-14 doktora)", piše u saopštenju IJZCG.

Galić
Galićfoto: IJZCG

Iz te institucije su rekli da kampanju kreću sa videom direktora IJZCG, Igorom Galićem.

"U nastavku je link sa kog možete preuzeti video materijal. Takođe, u prilogu dostavljamo rješenje Agencije za elektronske medije, izjave doktora u pisanoj formi i poster. Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije vezano za ovu kampanju stojimo Vam na raspolaganju", zaključuje se u saopštenju IJZCG.

Bonus video: