Počeli obimni radovi na saobraćajnoj infrastrukturi

Asfaltiranje ulica u Tivtu vrijedno više od 410 hiljada eura

Radovi su započeli na lokalnom putu prema Ostrvu cvijeća, gdje će se izvršiti zamjena asfalta na površini od oko 3.000 metara kvadratnih

2181 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Opština Tivat
Foto: Opština Tivat

Opština Tivat u srijedu započinje realizaciju dva ugovora ukupne vrijednosti preko 410 hiljada eura, u okviru kojih će na području te opštine izvršiti sanaciju i asfaltiranje brojnih lokalnih puteva, kao i gradskih i prigradskih ulica.

Kako je saopšteno iz lokalne uprave, u okviru realizacije ugovora o izvođenju radova na sanaciji lokalnih puteva, zaključenog sa preduzećem Akropolis iz Nikšića, planirana je sanacija 26 lokalnih puteva, a radovi su započeli na lokalnom putu prema Ostrvu cvijeća, gdje će se izvršiti zamjena asfalta na površini od oko 3.000 metara kvadratnih.

Vrijednost ugovorenih radova je 327.011,57 eura sa uračunatim PDV-om, a rok završetka radova 40 dana od dana zaključivanja ugovora i uvođenja u posao od strane nadzora. Za usluge stručnog nazdora, ugovor je zaključen sa preduzećem Oliver–ing d.o.o. iz Budve.

„Realizacijom ugovora o asfaltiranju gradskih i prigradskih ulica, koji je zaključen sa preduzećem Asfalt–beton gradnja iz Podgorice, izvršiće se asfaltiranja ulica u naseljima Cacovo i Podkuk, kao i na još šest lokacija na području opštine Tivat. Ovaj ugovor realizuje se u saradnji sa Upravom javnih radova, koja će finansirati te radove. Vrijednost radova je 86.430,30 eura sa uračunatim PDV-om, s rokom izvršenja od 10 dana od dana zaključivanja ugovora i uvođenja izvođača u posao. Za usluge stručnog nadzora zaključen je ugovor sa podgoričkom firmom ZD projekt d.o.o.” - navodi se u saopštenju.