dostavljeno 39 aplikacija

Potpisani ugovori sa korisnicima sredstava iz Fonda za podsticanje medijskog pluralizma i raznovrsnosti medija

"Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija u 2021. godini finansira ukupno 36 projekata koje će realizovati štampani mediji i internetske publikacije (309.633,82eura), čime je okončan postupak raspodjele sredstava iz ovog podfonda u tekućoj godini", saopšteno je iz tog resora

3245 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ministarstvo javne uprave
Foto: Ministarstvo javne uprave

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija potpisalo je ugovore sa korisnicima sredstava iz Fonda za podsticanje medijskog pluralizma i raznovrsnosti medija, koja su namijenjena štampanim medijima i internetskim publikacijama.

Iz tog resora je saopšteno da im je putem Javnog konkursa dostavljeno 39 aplikacija, od toga su trideset dvije internetske publikacije, tri dnevna štampana medija, jedan nedjeljnjik, kao i tri korisnika samoregulacije.

Nezavisna komisija, koju čine tri člana Ministarstva i dva eksterna člana birana putem Javnog poziva, shodno Pravilniku o raspodjeli sredstava iz Fonda za podsticanje medijskog pluralizma i raznovrsnosti medija i kriterijumima bodovanja, donijela je predlog o raspodjeli sredstava iz ovog podfonda.

Na predlog Nezavisne komisije, ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić donijela je Odluku o raspodjeli sredstava iz Fonda za podsticanje medijskog pluralizma i raznovrsnosti medija namjenjenih štampanim medijima i internetskim publikacijama u 2021. godini.

"Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija u 2021. godini finansira ukupno 36 projekata koje će realizovati štampani mediji i internetske publikacije (309.633,82eura), čime je okončan postupak raspodjele sredstava iz ovog podfonda u tekućoj godini", saopšteno je iz tog resora.