CGO: Čestitamo ljudima posebnog kova iz Kraljskih Bara

"Izražavamo nadu da niko više u Crnoj Gori neće morati ovako dugo da bije bitku za zaštitu životne sredine od moćnika koje vodi profit, a u čemu ih često štite i različite političke strukture, kao što je to bio slučaj sa ovim koncesionarom", saopštili su iz CGO

2686 pregleda 1 komentar(a)
Foto: CGO
Foto: CGO

Centar za građansko obrazovanje pozdravilo je odluku Vlade Crne Gore da, na predlog Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore, raskine ugovore o koncesiji za izgradnju mHE Crnja, Ljubaštica i Crni potok u opštini Kolašin.

Istakli su da su se mještani Kraljskih Bara mjeseci borili kako bi zaštitili svoja prava i opstanak u tom kraju od privilegovanog koncesionara.

Dodaju i da je CGO ukazivao javnosti na apele mještana sa dokumentovanim nezakonitostima i da su pozivali Vladu da raskine te ugovore.

Poštovanje za borbu mještana Kraljskih Bara iskazali su i dodjeljujući im nagradu za afirmaciju ljudskih prava i građanski aktivizam na Festivalu #Ubrzaj2021.

Iz CGO su čestitali "ljudima posebnog kova" iz Kraljskih Bara.

"Izražavamo nadu da niko više u Crnoj Gori neće morati ovako dugo da bije bitku za zaštitu životne sredine od moćnika koje vodi profit, a u čemu ih često štite i različite političke strukture, kao što je to bio slučaj sa ovim koncesionarom", saopštili su iz CGO.

Bonus video: