SDP traži 400.000 eura za školsku salu i rekonstrukciju parkova na Cetinju

Dva gradska parka treba da predstavljaju centralnu rekreativnu i sportsku zonu za građane Cetinja i turiste, kazao je Đurašković

3877 pregleda 12 komentar(a)
Đurašković, Foto: SDP
Đurašković, Foto: SDP

Poslanički klub Socijaldemokratske partije (SDP) podnio je amandmane na predlog Zakona o budžetu za 2022. godinu, kojim je traženo obezbjeđivanje neophodnih sredstava za razvoj Cetinja, u skladu sa odredbama zakona o Prijestonici, saopštio je potpredsjednik SDP-a Nikola Đurašković.

"Za početak izgradnje sportske sale u OŠ 'Lovćenski partizanski odred' tražili smo sumu u iznosu od 200.000 eura, budući da ova škola, iako relativno nova, nema salu za fizičko vaspitanje, već se za tu namjenu koriste adaptirane učionice. Uzimajući u obzir činjenicu da je ovo jedna od dvije osnovne škole u gradskom jezgru, neophodno je pristupiti rješavanju ovog značajnog projekta za obrazovanje na području Cetinja. Sala bi se, takođe, mogla koristiti i kao alternativa za brojne sportske kolektive i škole sporta čime bi mladi u našem gradu dobili mogućnost obavljanja trenažnih procesa bez bilo kakvih poteškoća, kad je sala u pitanju", naveo je Đurašković.

Iz SDP-a su amandmanski tražili isti iznos sredstava, 200.000 eura, i za rekonstrukciju gradskih parkova na Cetinju, kako bi se krenulo u obiman proces kojim bi se taj značajan prostor u potpunosti prilagodio potrebama građana Cetinja.

Dva gradska parka treba da predstavljaju centralnu rekreativnu i sportsku zonu za građane Cetinja i turiste i smatraju da je podrška za realizaciju tog projekta od izuzetne važnosti. Završetkom rekonstrukcije centralnih gradskih parkova, uz opremanje sadržajima potrebnim za odmor i rekreaciju građana, Cetinje će u potpunosti iskoristiti ogromne potencijale koje te parkovske cjeline predstavljaju za grad, istakao je Đurašković.

"Usvajanjem ovih amandmana je potrebno kako bi se ispunili odredbe Zakona o Prijestonici, na čemu insistiramo, čime će se opredijeliti 6,1 milion eura odnosno 7 miliona eura sa rekonstrukcijom Bajičke ulice, u skladu sa Programom razvoja koji je usvojio Senat Prijestonice i razmatrala Skupština Prijestonice Cetinje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: