Opština Kotor i Prijestonica apelovali na sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mjera i pozvali na vakcinaciju

U saopštenju Opštine Kotor se navodi da se ugostiteljskim objektima i odgovornim licima preporučuje da pojačaju nadzor nad poštovanjem mjera

4202 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Iz Opštine Kotor i Prijestonice Cetinje apelovali su na svoje sugrađane da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera u cilju suzbijanja koronavirusa.

Danas je održan i sastanak Operativnog štaba za praćenje i suzbijanje epidemije Kovid19 na teritoriji Opštine Kotor, a predsjednik te opštine Vladimir Jokić i ostali članovi Operativnog štaba apelovali su na građane da se vakcinišu.

U saopštenju Opštine Kotor se navodi i da se ugostiteljskim objektima i odgovornim licima preporučuje da pojačaju nadzor nad poštovanjem mjera, te da kontrolišu posjedovanje potvrde o vakcinaciji uz lični dokument.

Iz Operativnog štaba Prijestonice Cetinje za borbu protiv zarazne bolesti Kovid-19 su saopštili da je epidemiološka situacija na Cetinju znatno pogoršana, te da je samo u posljednjih sedam dana registrovan je 221 novooboljeli, od čega 133 u posljednja tri dana.

Oni su apelovali na građane da se pridržavaju propisanih mjera i da izbjegavaju okupljanja na otvorenom i u zatvorenom prostoru, te da nose zaštitne maske i dezinfekuju ruke.

Od nadležnih opštinskih i nacionalnih službi zatražili su da pojačaju kontrolu poštovanja propisanih mjera i uputstava Ministarstva zdravlja, a da će ukoliko vremenski uslovi dozvole Prijestonica organizovati dezinfekciju javnih površina.

"Apelujemo i na sve građane koji se do sada nijesu vakcinisali da to urade u najkraćem roku i da na taj način, prije svega, zaštite sebe, a potom i sve druge osobe u njihovom okruženju", navodi se u saopštenju Prijestonice Cetinje.

Bonus video: