Aerodromi Crne Gore: Riješen problem napajanja strujom aerodroma u Podgorici

"Napajanje električnom energijom u kompaniji ACG, koja je nesumnjivo od velikog značaja za crnogorsku privredu, stabilno je i od juče značajno povoljnije po budžet naše kompanije"

5844 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Aerodromi Crne Gore saopštili su da aerodrom u Podgorici od četvrtka nije dio zatvorenog distributivnog sistema Uniproma i da napajanje električnom energijom ne zavisi od te kompanije.

Kako su naveli odlukom Vlade to pitanje preuzeo je i riješio Crnogorski elektrodistributivni sistem.

"Takvu odluku Vlada je donijela na zahtjev Aerodroma Crne Gore, a zbog najavljenog gašenja Kombinata aluminijuma Podgorica, preko kog je i išlo napajanje električnom energijom. Prethodno, preispitana je odluka Regulatorne agencije za energetiku donijeta 1. avgusta 2019. godine, nakon koje su Aerodrom Podgorica i Vazduhoplovna baza Golubovci priključeni na ZDS Uniprom. Iako je ugovor sa Unipromom isticao 1. januara 2022. godine", navodi se u saopštenju.

CEDIS je, kako se navodi, proteklih dana izvršio sve potrebne aktivnosti kako bi, nakon prekida u napajanju sa trafostanice KAP, Aerodrom Podgorica prespojio na trafostanicu čiji je vlasnik.

"Napajanje električnom energijom u kompaniji ACG, koja je nesumnjivo od velikog značaja za crnogorsku privredu, stabilno je i od juče značajno povoljnije po budžet naše kompanije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: