Nevrijeme u Podgorici oštetilo zeleni fond, semafore, rasvjetu...

Iz Glavnog grada apelovali na građane da tokom nevremena izbjegavaju parkiraje automobila pored stabala drveća i stubova javne rasvjete, a pješake da izbjegavaju kretanje parkovskim površinama i ispod drvoreda

11156 pregleda 4 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Ekipe gradskih preduzeća prate stanje na terenu i intenzivno rade na otklanjanju posljedica nevremena prouzrokovanih jakim vjetrom koji je zadesio Podgoricu, saopšteno je iz Glavnog grada.

Kazali su da je jak vjetar nanio štetu zelenim fondu, pa su ekipe gradskog "Zelenila" uklonile polomljena stabla i grane u ulici Velimira Terzića, a biće uklonjene i grane drveća u ulici Vasa Raičkovića i na Bulevaru Save Kovačevića, kao i jedno stablo na Bulevaru Revolucije. Tokom jučerašnjeg dana ekipe su intervenisale u Hercegovačkoj ulici i na Trgu nezavisnosti odakle je uklonjeno po jedno oboreno stablo.

nevrijeme Podgorica
foto: PG Biro

Iz Glavnog grada su naveli da je veća šteta izbjegnuta pravovremeno realizovanim preventivnim aktivnostima na orezivanju drveća i uklanjanju suvih, oboljelih i stabala sklonih padu. "Dežurne ekipe su konstantno na terenu i nastaviće sa aktivnostima na uklanjanju polomljenih grana i stabala kako bi omogućile redovno i nesmetano funkcionisanje u gradu", ističu.

Kazali su da ekipe gradskog preduzeća "Ćistoća" preduzimaju aktivnosti iz svojih nadležnosti koje se najvećim dijelom odnose na čišćenje saobraćajnica, odnosno uklanjanje polomljenih grana i opalog lišća, i vraćanje na predviđeno mjesto velikog broja kontejnera i korpi koji su usljed jakih udara vjetra pomjereni.

nevrijeme Podgorica
foto: PG Biro

"Nevrijeme je prouzrokovalo i štete na javnoj i dekorativnoj rasvjeti, bilbordima i semaforskoj signalizaciji na čijoj se sanaciji takođe intenzivno radi. Kako bi spriječili dodatna oštećenja i povrede građana, ekipe Komunalnih usluga su tokom protekle noći pristupile saniranju oštećenih novogodišnjih ukrasa i pokidanih sajli, a na više lokacija sanirani su i oštećeni stubovi semaforske signalizacije, kao i pokidani kablovi javne rasvjete", dodaju iz Glavnog grada.

Posebno su apelovali na građane da tokom nevremena izbjegavaju parkiraje automobila pored stabala drveća i stubova javne rasvjete, kako bi se izbjegle sve eventualne negativne posljedice, kao i kretanje pješaka parkovskim površinama i ispod drvoreda u cilju njihove veće sigurnosti i bezbjednosti.

"Ekipe gradskih preduzeća će i tokom narednih dana nastaviti preventivno da djeluju u cilju sprečavanja, odnosno ublažavanja posljedica nevremena", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: