Vukićević: Opština Žabljak uspjela da sačuva stabilnost lokalnih finansija

"Možemo reći da je dosadašnji tok turističke sezone pozitivan i da je ispunio naša očekivanja”, kazao je predsjednik opštine

7781 pregleda 1 komentar(a)
Vukićević, Foto: Mediabiro
Vukićević, Foto: Mediabiro

Aktuelna epidemiloška situacija imala je uticaja na tok turističke sezone, a tome je doprinjelo pooštravanje mjera za ulazak u Crnu Goru, kazao je agenciji Mediabiro predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević.

“Ipak, možemo reći da je dosadašnji tok turističke sezone pozitivan i da je ispunio naša očekivanja”, kazao je on.

On je rekao da su posebno zadovoljni vremenskom situacijom, te da su uspjeli održati prohodnim gotovo sve putne pravce, prije svega na ruralnom području, te da je situacija sa putevima sasvim povoljna kada je u pitanju ta turistička destinacija, i da će se podruditi da tako i ostane do kraja sezone.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji, Vukićević kaže da je na Žabljaku trenutno više od 100 aktivnih slučajeva koronavirusa. Pozvao je tamošnje stanovništvo da poštuju propisane mjere i shvate ozbiljnost situacije.

Kada su pitanju lokalne finansije, prethodna godina je obilježena kasnim usvajanjem budžeta, kazao je prvi čovjek Žabljaka.

“Takva situacija doprinijela je da mnoge od planiranih projekata u kapitalnom dijelu nijesmo uspjeli da realizujemo. Nadamo se da ćemo sada, kada je usvojen budžet za ovu godinu, od samog starta turističke sezone imati spremne i nove projekte koje smo planirali."

Za radove koji su izostali u prošloj godini, Vukićević kaže da će ih realizovati u ovoj godini, te ističe da je zadovoljan što je Opština uspjela da sačuva stabilnost lokalnih finansija.

“U naredni period ulazimo sa određenim optimizmom i sa nadom da ćemo realizovati sve kapitalne investicije koje smo planirali”, rekao je on.

Bonus video: