"od 1999. kroz popos donirano preko tri miliona eura"

Vlada Japana donirala 113 hiljada eura za projekte za osnovne potrebe stanovnika Tivta i Kolašina

Iz ambasade su naveli da je nerezidentni ambasador Japana u Crnoj Gori Kacumata Takahiko danas potpisao ugovore o donacijama sa predsjednikom Opštine Tivat Željkom Komnenovićem i vršiocem dužnosti direktora Doma zdravlja Kolašin Milanom Markovićem

2320 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vlada Japana obezbijedila je više od 113 hiljada eura za projekte za osnovne potrebe stanovništva u Tivtu i Kolašinu, saopšteno je iz Ambasade Japana u Srbiji.

Iz ambasade su naveli da je nerezidentni ambasador Japana u Crnoj Gori Kacumata Takahiko danas potpisao ugovore o donacijama sa predsjednikom Opštine Tivat Željkom Komnenovićem i vršiocem dužnosti direktora Doma zdravlja Kolašin Milanom Markovićem.

“Vlada Japana obezbijedila je 68.265 eura Opštini Tivat za nabavku opreme za vanredne situacije, kao što su vatrogasna odijela, mašina za punjenje protivpožarnih aparata i set spasilačke opreme”, naveli su iz ambasade.

Oni su kazali da je Dom zdravlja Kolašin dobio 44.770 eura za nabavku novog ambulantnog vozila.

Kako je saopšteno, Japan je, kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS), Crnoj Gori od 1999. godine donirao preko tri miliona eura.

“Ukupan iznos japanske pomoći Crnoj Gori u toku istog perioda premašuje 43 miliona eura. Od 1999. godine, 51 POPOS projekat je realizovan u Crnoj Gori”, kaže se u saopštenju.