Vojska daje u staro gvožđe dio vozila

Vozila su sve vrijeme čuvana na otvorenom prostoru, izložena svim vremenskim uslovima, tako da su korodirala i remont nije isplativ
152 pregleda 1 komentar(a)
Vozilo VCG, Foto: Arhiva Vijesti
Vozilo VCG, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.10.2017. 19:17h

Ministarstvo odbrane (MO) namjerava da u staro gvožđe proda više dotrajalih neispravnih i suvišnih motornih i priključnih vozila, radnih mašina i vozila specijalne namjene po cijeni od gotovo 700 hiljada eura.

“Na osnovu izvršenog pregleda utvrđeno je da je 454 motornih i priključnih vozila i radnih mašina i vozila specijalne namjene, lociranih u 18 vojnih objekata, nepotrebno za funkcionisanje Vojske, od čega je 210 motornih vozila, 205 priključnih, 23 radne mašine i 16 vozila specijane namjene. Ova sredstva su stara između 20 i 45 godina”, piše u Informaciji MO koju je u četvrtak usvojila Vlada.

Razlog prodaje je, tvrde, jer se vozila nalaze na njihovoj listi “neperspektivnih vozila”. Vozila su sve vrijeme čuvana na otvorenom prostoru, izložena svim vremenskim uslovima, tako da su korodirala i remont nije isplativ.

Tvrde da je komisija MO ustanovila da se cijena željeza na tržištu, u zavisnosti od klase, kreće od 12 do 14, a cijena otpadnog vozila od 15 do 18 centi po kilogramu. Komisija Ministarstva odbrane je kao početnu cijenu otpadnog vozila odredila 24 centa po kilogramu. U ponudi se nalaze stariji automobili, građevinske i kuhinjske mašine, agregati...

Bonus video: