Vlada Japana donirala ambulanto vozilo kolašinskom Domu zdravlja

"Razuđenost opštine Kolašin, veliki broj sela, kao i specifični uslovi tokom zime, bili su dovoljno jasan pokazatelj koliko je opravdana bila naša aplikacija", kazao je v.d. direktor Doma zdravlja Milan Marković

6744 pregleda 68 reakcija 2 komentar(a)
Dom zdravlja Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Dom zdravlja Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Vlada Japana je, kroz projekat za osnovne potrebe stanovništva (POPOS), obezbijedila 47.770 eura za nabavku ambulantnog vozila za kolašinski Dom zdravlja. Prema riječima v.d. direktora te ustanove Milana Markovića, donacija je značajna, prije svih, za pacijente.

„Vlada Japana prepoznala je našu potrebu i važnost nabavke sanitetskog vozila sa pogonom na sva četiri točka. Razuđenost opštine Kolašin, veliki broj sela, kao i specifični uslovi tokom zime, bili su dovoljno jasan pokazatelj koliko je opravdana bila naša aplikacija. Detaljna analiza naših potreba od strane donatora potvrda je njihove iskrene namjere da na pravi način pomognu. To potvrđuje i podatak da su prvi koraci ka ovom projektu započeti jos u prvoj polovini 2021.godine“, rekao je Marković.

Uključujući tu donaciju, iznos japanske pomoći kroz POPOS u Crnoj Gori od 1999. godine, je oko tri miliona eura. Ukupan iznos japanske pomoći našoj zemlji, tokom istog perioda, premašuje 43 miliona eura.

Bonus video: