Hoće li ministarka zdravlja u ponedjeljak na protest muzičara?

"Nezadovoljni trenutnim mjerama muzičari su za ponedjeljak u podne najavili protest pa pozivamo ministarku zdravlja da prisustvuje i tom skupu"

12916 pregleda 117 reakcija 58 komentar(a)
Najavila dolazak na proteste protiv manjinske vlade, Foto: Printscreen
Najavila dolazak na proteste protiv manjinske vlade, Foto: Printscreen

NVO "Ugostitelji Crne Gore" zgroženo je najavom ministarke zdravlja Jelene Borovinić-Bojović, da će prisustvovati večerašnjem protestu sa kolegama ministrima iz Vlade koji su nas pred Novu godinu bukvalno zatvorili zbog epidemijske situacije u zemlji, navodi se u saopštenju ovog NVO udruženja.

"S obzirom da osoba na čelu institucije koja donosi zdravstvene mjere protiv koronavirusa, namjerava prekršiti iste, kojima se između ostalog strogo zabranjuju javna okupljanja, smatramo da su i sve ostale mjere za suzbijanje pandemije korona virusa koje je Institut za javno zdravlje Crne Gore donio, ovim i formalno obesmišljene", navodi se u saopštenju.

Oni podsjećaju da je novim mjerama predviđeno da ugostiteljski objekti u Crnoj Gori mogu raditi do ponoći, bez muzičkog programa uživo ili DJ-eva.

Otkazane su i proslave dočeka Nove godine, pomjeren početak školske godine, a ministar finansija Milojko Spajić saopštio je da će očekivani gubitak tokom praznika biti 50 miliona eura.

"Nezadovoljni trenutnim mjerama muzičari su za ponedjeljak u podne najavili protest pa pozivamo ministarku zdravlja da prisustvuje i tom skupu. Nememo riječi za takvo ponašanje ministarke zdravlja i ostalih članova Vlade koji na ovaj način pokazuju gdje su im građani i privreda te da kada su u pitanju njihovi sopstveni inreresi ne poštuju mjere koje oni donese", navodi se u saopštenju.

Bonus video: