Glavni grad raspisao konkurs za subvencioniranje podstanara

Subvencioniranje se odobrava na period od godinu, nakon čega se konkurs obnavlja

3666 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Glavni grad raspisao je danas konkurs za subvencioniranje podstanara, čime će 500 građana, odnosno porodica koje imaju taj status u Podgorici, svakog mjeseca dobijati pomoć u iznosu od 50 eura.

Pravo na subvenciju imaju podstanari sa prebivalištem u Podgorici, a subvencioniranje se odobrava na period od godinu, nakon čega se konkurs obnavlja.

Iz PG Biroa je saopšteno da je rok za prijavu na konkurs 30 dana.

"Za potrebe predaje dokumentacije biće obezbijeđen poseban šalter u šalterskoj sali na Trgu nezavisnosti u zgradi Skupštine Glavnog grada", navodi se u saopštenju.

Komisija će, na osnovu dobijenih podataka, utvrditi rang listu.

"Nakon sprovedene procedure pristupiće se potpisivanju ugovora o naknadi dijela troškova zakupnine, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze zakupca i Glavnog grada", dodaje se u saopštenju.

Svi detalji u vezi sa javnim pozivom dostupni su na sljedećem LINKU.

Obrazac za prijavu može se preuzeti na sljedećem LINKU.

Glavni grad je budžetom za ovu godinu opredijelio 300 hiljada eura za program subvencioniranja plaćanja zakupnina za ljude koji se nalaze u podstanarskom statusu.

"Cilj je da se u složenoj ekonomskoj situaciji, izazvanoj pandemijom koronavirusa, pruži podršku onima kojima je najpotrebnija", rekli su iz Glavnog grada.

Bonus video: