Dražen Đurišić vodi računa da Kolašin bude čist

Dražen sa bratom i majkom, drži oko 60 ovaca
1 komentar(a)
Kolašin (novine), Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin (novine), Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 27.10.2017. 15:23h

Četrdesetogodišnji Kolašinac Dražen Đurišić kaže da voli svoj posao - da svakog radnog dana, od 7 do 14 sati, sa ulica i gradskih površina kupi otpatke.

Đurišić ističe da mu nije teško i da “voli kad je sve čisto“, ali i da ponekad ne može da razumije nemarnost Kolašinaca.

“Ne mogu da razumijem da neko otpatke baci na svega metar od korpe za smeće. Ne mogu da razumijem ni kada u lijepe drvene korpe, koje su i ukras, osim što imaju praktičnu primjenu, ostavljaju pune kese smeća, a kontejner blizu. Mnogo je nemara, a moj je posao da učinim da se takav odnos što manje primjećuje na ulicama”, priča on.

Sav alat su mu metla, grabulje i kanta sa točkovima.

Kaže da je prošle sedmice dva dana kupio je pokošenu travu iz gradskog parka i da ga raduje što se zelene površine redovno održavaju.

Ističe da bi volio kada bi mogao da produži ugovor o radu na određeno vrijeme, koji ima sa Komunalnim preduzćem.

“Radio sam i prije u tom preduzeću. Volio bih kada bih mogao za stalno. Ne stidim se nijednog poštenog posla, a još kad je plata redovna i dobra. Primam više od 300 eura i mislim da to nije loše. Zadovoljan sam“.

Kada završi radno vrijeme na kolašinskim ulicama, Dražen ne odmara - priča da kod kuće, zajedno sa bratom i majkom, drži oko 60 ovaca.

Kaže da mu se i stočarstvo dopada, pa mu cjelodnevni rad zbog toga lakše pada.

Bonus video: