Crnogorski komunisti prisustvovali obilježavanju 80 godina od Igmanskog marša

Delegacija iz Crne Gore, kako je saopšteno, je imala brojne susrete i razgovore sa delegacijama i prisutnim građanima i omladinom koja se interesovala kakva je ekonomska situacija u Crnoj Gori i šta je sa nekadašnjim industrijskim gigantima

4068 pregleda 83 reakcija 17 komentar(a)
Foto: JKPCG
Foto: JKPCG

Kod spomenika na Veljem brdu, na Igmanu, za vikend je održan skup povodom 80 godina od Igmanskog marša. Skupu je prisustvovala i delegacija Jugoslovenske komunističke partije CrneGore (JKPCG), КРСG и sastavu Radislav Stanišić, Dragoјe Strunjaš, Miodrag Madžgalj i Dragan Vojinović sa komunistickim obilježjima.

"Skupu je prisustvovalo nekoliko hiljada građana, većinom mladih, sa preko 70 delegacija iz Austrije, Rusije, Slovenije, Hrvatske, BIH, Srbije, Sjeverne Makedonije i Сrne Gore. Bili su prisutni i borci Prve Proleterske brigade. Zajednički suživot, bratstvo i jedinstvo, vratilo je nas starije 40-ak godina unazad kad smo življeli u miru i blagostanju u našoj Jugi", navodi se u saopštenju koje potpisuje Radislav Stanišić.

Kako se dodaje u saopštenju, delegacija iz Crne Gore je imala brojne susrete i razgovore sa mnogim delegacijama i prisutnim građanima i omladinom koja se interesovala kakva je ekonomska situacija u Crnoj Gori i šta je sa nekadašnjim industrijskim gigantima.

obilježavanja Igmanski marš
foto: JKPCG

"Iz besjede koju je održao najmlađi učesnik skupa i iz razgovora sa mladima, shvatismo da je narodu dosta 'potrošenih' političara koji za svoje mišljenje idu kod stranih ambasada i slušaju naređenja Brisela, Vašingtona i Moskve, da ne postoji nikakva politička orijentacija, niti politička ideologija, nego postojјe samo političke ličnosti koje zamajavaju narod, da mladi više neće da budu tuđi na svome, nego svoji na svome, da iskrа koja je zasijala ispod ledenog brijega balkanskih demokratija donosi nove dane sa novom mladošću koji će nastaviti naše pjesme nedopjevane", zaključuje Stanišić.

Učesnici skupa, kako je naveo, izrazili su želju da se susreti nastave na Neretvi, Sutjesci, Вeogradu, Podgorici i na crnogorskom primorju.

Bonus video: