Barska URA: CEDIS da riješi problem investitora stambene zgrade, mještanima Ilina obezbijediti osnovne uslove za život

Kako su naveli iz tog opštinskog odbora, neokončani spor između te dvije strane i nepreuzimanje obaveza elektrodistributivnog sistema u zaštiti potrošača, rezultira ispaštanjem stanara čije su osnovne životne potrebe onemogućene, naročito u zimskim mjesecima

4720 pregleda 1 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Iz barske Ure apelovali su na Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) da riješi problem investitora stambene zgrade i da mještanima u naselju Ilino obezbijedi "osnovne uslove za život".

U saopštenju pojašnjavaju da je peti dan od kako je bez struje 80 porodica koje stanuju u stambenoj zgradi u tom naselju, zbog kvara na trafostanici preko koje se objekat napaja električnom energijom.

"Tu je onemogućen slobodan pristup, jer se zgrada nalazi na dijelu privatnog zemljišta vlasnika tog stambenog objekta, iako Zakon o energetici, odnosno akt o zaštiti energetskih objekata i pristupu nepokretnostima, nalaže da je prilaz obavezno obezbijediti radi izvođenja radova na održavanju i kontroli ispravnosti“, saopštili su oni.

Kako su naveli iz tog opštinskog odbora, neokončani spor između te dvije strane i nepreuzimanje obaveza elektrodistributivnog sistema u zaštiti potrošača, rezultira ispaštanjem stanara čije su osnovne životne potrebe onemogućene, naročito u zimskim mjesecima.

"Apelujemo na CEDIS da ispuni svoju zakonsku obavezu obezbjeđivanja neprekidnog, sigurnog i kvalitetnog snabdijevanja električnom energijom, kao i da zaštiti krajnje kupce i korisnike. S obzirom na to da je zakonski rok od 24 sata, od zahtjeva krajnjeg kupca električne energije danima unazad prošao, pozivamo ih da preuzmu odgovornost u riješavanju ovog, za vrijeme u kom živimo, neprihvatljivog problema građana“, zaključuju iz barske URE.

Bonus video: