Sladaković: Ako se mjere ne ukinu do 9. februara, mi ih nećemo poštovati

“Naši zahtjevi su da konačno nadležni organi uvaže specifičnost našeg posla. Predugo čekamo, od Nove godine smo u blokadi. Smatramo da ograničena veselja, u smislu privatnih slavlja , mnogo lakše mogu da se epidemiloški isprate poštujući adekvatne mjere i potvrde”, kazao je ispred Udruženja estradnih umjetnika Predrag Kažić

9477 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Mediabiro
Foto: Mediabiro

Članovi udruženja ugostitelja Podgorice i Crne Gore, estradnih umjetnika i izvođača okupili su se danas ispred Ministarstva zdravlja, kako bi izrazili nezadovoljstvo povodom aktuelnih epidemiloških mjera.

Ispred Udruženja estradnih umjetnika Predrag Kažić je kazao da su oni jedini estradni umjetnici u regionu koji ne rade svoj posao, prenosi Mediabiro.

“Naši zahtjevi su da konačno nadležni organi uvaže specifičnost našeg posla. Predugo čekamo, od Nove godine smo u blokadi. Smatramo da ograničena veselja, u smislu privatnih slavlja , mnogo lakše mogu da se epidemiloški isprate poštujući adekvatne mjere i potvrde”, kazao je on.

On je podsjetio na sastanak koji je ovo Udruženje održalo sa direktorom Instituta za javno zadravlje.

foto: Mediabiro

“Evidentno je da smo i sa posljednjim donešenim mjerama izignorisani. Naime, četvrtina stadiona može biti popunjena, ali već pomenuta veselja nisu moguća. Moram reći da je riječ o velikoj industriji, tu su kolege iz event centara, diskonti pića, proizvođači hrane, saloni vjenčanica i drugi.”, kazao je Kažić.

Estradna umjetnica Jelena Boljević kaže da se oni bore samo za svoja prava, egzistenciju i pravo na rad.

“Zahtjevamo da nas puste da radimo: proslave, svadbe i sve ovo što smo do sada radili. Mislim da je to izvodljivo”, rekla je ona.

foto: Mediabiro

Muzičar Mihailo Radonjić ističe da su se danas okupili zajedno sa ugostiteljima, koji su, kako je rekao, na prošlom protestu podržali muzičare.

“Odlučili smo da se danas pridružimo protestu, jer su naše djelatnosti usko povezane, i zavisimo jedni od drugih”, kazao je Radonjić.

foto: Mediabiro

Ispred Udruženja ugostitelja, Momo Sladaković je kazao da ne vidi razlog da mjere ne budu ukinute.

foto: Mediabiro

“ Ako se postojeće mjere ne ukinu,mi ih nećemo poštovati”, poručio je on.